SLIK GJØR DU

1. Del deltakerne inn i to lag.
  2. Lagene fordeler sine medlemmer i kanoer med to-tre personer i jver kano.
  3. Marker mål med to bøyer eller markeringer på en strand.
  4. Spillet begynner med at dommeren skyter ballen ut i vannet og lagene padler fra samme sted for å få tak i ballen.
  5. Det er en ball i spill, og det er om å gjøre å få ballen i mål.
  6. Ballen må være i kanoen når kanoen krysser mållinjen.
  7. Det er ikke lov å svømme i mål med ballen.
  8. Det laget som får flest mål, vinner. Hvis et lag får ballen i mål får det 2 poeng. Da starter dommeren spillet igjen med å kaste ballen uti på nytt.
  9. Dersom det blir uavgjort ved slutten av spillet, kan spillet avgjøres ved straffespark.
  10. Dersom en kano velter, stoppes spillet og spillerne må hjelpe hverandre med å snu kanoen tilbake.

I turnering er spillengden på vanlig spill 10 minutt. I finalen er spillengden 2 x 10 minutt.

NB: For at dommeren skal kunne stoppe spillet er det viktig at han har en fløyte eller lignende å gi signal med. Alt spill SKAL stoppes med en gang dommeren blåser i fløyta!