Det er enkelt å sjekke status på politiattester i medlemssystemet Hypersys. Logg inn på medlemsprofilen din i Hypersys (kmspeider.no/hypersys). I feltet «verv og tilganger» står det om du har levert gyldig politiattest eller ikke, og utløpsdato for politiattesten.

Dere som er gruppeledere kan også enkelt få oversikt over hvem som har levert politiattest og ikke. Trykk på «Valg» (tannhjulet) oppe til høyre i medlemslisten og kryss av for «Politiattest». Det vil da komme en kolonne i medlemslisten som viser status på om politiattest er fremvist eller ikke, samt når de ulike politiattestene utløper.

En politiattest er gyldig i 5 år av gangen. Er det lenge siden du fikk utstedt din politiattest kan det derfor hende at det er på tide å fornye den. I retningslinjene for politiattest finner du en oversikt over hvordan du innhenter en politiattest, og hvem som skal vise attesten til hvem. Når en person har fremvist politiattest, skal det registreres i medlemssystemet Hypersys. OBS! Det er nå bare gruppeleder og kretsleder som kan registrere politiattester i medlemssystemet.

Har du spørsmål? Ta kontakt med forbundskontoret på post@kmspeider.no / 22 99 15 50.