Nummerer lapper, f.eks. papptallerkner, fra 1 til 50. På andre siden av lappene skrives forskjellige ord, det kan være hva som helst. Lag også en liste med oversikt over hvilket ord som står på hvilken lapp. Spre lappene rundt omkring i et avgrenset område. For yngre speidere bør alle lappene være lette å finne, for eldre speidere kan lappene gjerne være litt bedre gjemt.

Del speiderne i patruljer. Hver patrulje får en terning og triller denne når leken starter. De skal finne lappen med nummeret som de har trillet, har de for eksempel trillet 3 skal de finne lappen med 3 på. Når de har funnet lappen leser de kodeordet som står på denne og går til leklederen (som sitter med oversikten over kodeordene) med dette. Kodeordet er der kun for passe på at ingen jukser. Hele patruljen må komme sammen til leklederen.

Deretter triller patruljen terningen på nytt og legger tallet de får til tallet de hadde. Triller de for eksempel 4 denne gangen skal de finne lappen med 7 på (3+4=7). For hver lapp de finner går de tilbake til lekleder, oppgir kodeord og triller terningen på nytt.

Alle patruljene må finne lappen med 50 på. Det vil si at hvis patruljen har funnet 48, triller terningen og får 6 (48+6=54) skal de likevel finne 50. Første patrulje til å finne kodeordet på 50-lappen har vunnet.

50-leken kan lekes både ute og inne. Man kan avpasse tiden ved å ha færre tall. Også for de yngste speiderne kan det passe bedre å ha færre tall.

Utstyr


  • En terning til hvert lag
  • 50 lapper, f.eks. papptallerkner, nummerert 1-50 på den ene siden og et kodeord på den andre
  • Liste over kodeordet på hver lapp