Illustrasjon:
Gi en av speiderne noe tungt å bære, slik at begge hendene blir opptatt. H*n skal forsøke å gå gjennom en dør som er skikkelig lukket. La speiderne oppdage hvor vanskelig det er. Tingene må settes ned, døren åpnes, tingen løftes opp, bæres gjennom døren, settes ned, døren må lukkes og tingen løftes opp igjen.

Hvordan kunne det blitt mye lettere å komme gjennom døren? En annen kunne åpne døren for den som trengte det. Vis hvor mye lettere det er når vi hjelper hverandre slik.

Samtale:
Har du trengt hjelp til noe noengang? Har du sett noen som trenger hjelp? Hjalp du da? Hvorfor hender det ofte at vi lar være å hjelpe, enda vi vet det er riktig å hjelpe? Vi syntes det er flaut, har ikke lyst, gidder ikke.

Vi bestemmer selv om vi vil hjelpe eller ikke, og vi bestemmer også hvem vi skal hjelpe. Jesus har fortalt oss at vi skal forsøke å hjelpe alle som trenger hjelp, selv om vi ikke er venner med dem eller liker dem. Jesus er glad i alle, og han vil at vi også skal være glad i og hjelpe alle dem vi møter.

Bønn:
Kjære Jesus. Takk for at du vil at alle skal få den hjelpen de trenger. Takk fordi du sender mennesker til å hjelpe meg. Hjelp meg til å være som deg og hjelpe andre. Amen.

UTSTYR

  • En dør som kan lukkes skikkelig igjen
  • Noe som er vanskelig å bære alene, som må bæres med begge hender