Johannes 3, 16: 

3 16 For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.
 

Bibelteksten gjengitt med tillatelse. Bibel 2011 © Bibelselskapet

Andakt

Av Camilla Oulie Eskildsen

Gud har skapt hele verden. Alt som lever: fiskene, hestene, sjøen, skogen, vinden, fjellene og oss – menneskene. Når Gud ser på oss og alt det han har skapt sier han:

«Se, det er skikkelig bra».

Kjenner dere til noen steder der det ikke er bra? Der det er krig eller tørke for eksempel? Er det noen av dere som kjenner noen som har kommet til Norge fordi de måtte flykte?

Den jorda Gud skapte helt god, har de siste årene forandret seg. Det har blitt mer flom, flere orkaner og mer ørken. Dette skjer blant annet på grunn av det men- neskene gjør. Måten vi sender mat og varer på, at det vi kjøper fraktes med trailer i stedet for tog. Unødvendig kjøring med bil og fly. Alt det og mye annet gjør at været og klimaet endrer seg. Det som er så innmari urettferdig er at de som merker det mest, er de som har minst. De bor ofte på steder som er utsatt og for dem er det også vanskelig å flytte eller bygge opp igjen huset sitt hvis det kommer flom.

Gud elsker verden og Gud elsker oss. Det gjør han uansett hva vi gjør, hvor vi er, om vi er alene eller sammen med andre. Når han elsker verden, så elsker han alle menneskene. Også de som er langt borte som vi ikke kjenner. På julaften feirer vi at Gud sendte sønnen sin, Jesus, til verden. I påsken døde Jesus, sto opp og ble levende igjen. Gud vil at vi som tror på Ham skal prøve å ligne på ham, være litt mer som Jesus. En måte å ligne Jesus på, er å være med å skape en bedre verden for alle. Få mamma og pappa til å bli med og sykle i stedet for å ta bilen og å huske på at Gud elsker oss og alle mennesker uansett. Jesus er fortsatt den som gjør det døde levende igjen.

Aktivitet

«Stiv heks» med Klimus og Fattigdom

Roller: Tre roller fordeles på tre personer før start: Jesus, Klimus (klimaendringene) og Fattigdom (fattigdom).

Alle andre er «døde» og står «stive», helt i ro med bena litt fra hverandre klare til å bli reddet. Den som er Jesus kan redde de som er døde og gjøre dem levende. Det gjøres ved å krype under beina deres. De som er reddet, kan redde andre ved å krype under beina deres igjen. Når nesten alle er reddet, kom- mer Klimus og Fattigdom. De fanger de som har blitt levende ved å ta på dem. Når du blir tatt på av Klimus eller Fattigdom, blir du stiv og død igjen, og må stå stille til noen redder deg igjen.

Når du har blitt tatt tre ganger, er du ute av leken.

 

Andaktsboka kan kjøpes i Speiderbutikken