BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Del ut en appelsin til hver speider. 
  2. Kutt toppen av appelsinene og bruk en skje til å ta ut fruktkjøttet med.
  3. Smelt smøret og sjokoladen i et vannbad.
  4. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha det oppi smøret og sjokoladen.
  5. Fyll 3/4 av appelsinen med kakerøre. 
  6. Legg "lokket" av skall oppå appelsinen igjen og pakk appelsinen inn i aluminiumsfolie. 
  7. Legg appelsinen i glørne på bålet og stek i omtrent 7 minutt.
  8. Åpne opp appelsinen og nyt. Røra trenger ikke være helt sgjennomstekt. 

NB: La det være litt fruktkjøtt igjen langs kantene av appelsinen. Den hvite delen av skallet vil kunne gi røra en beisk smak.



 

UTSTYR

Ingredienser til 3-4 fondanter: 

  • 2 egg
  • 50 g smør
  • 1/2 dl hvetemel
  • 50 g kokesjokolade
  • 1/2 dl sukker
  • 1 appelsin til hver

Annet utstyr

  • Kniver
  • Skjeer
  • Opptenningsutstyr
  • Ved
  • Kjele