Ofte sier man at man ikke skal reise seg opp i en kano. Det er fordi det gjør balansepunktet høyere, og sjansen for å velte større. Innimellom kan det likevel være lurt å ha øvd på å opprette og holde balansen i en kano stående. Man må reise seg for å komme ut i og opp fra en kano og noen ganger trenger man å skaffe seg et bedre overblikk. Med elefanthopp kan man på et morsomt vis trene på å holde balansen stående.

I elefanthopp kan det bare være én person i kanoen. Man stiller seg bredbent så langt bak i kanoen som mulig, men ikke så langt at man får dårlig balanse. Press så kanoen ned i vannet ved å raskt og kraftfullt bøye knærne, for så å reise seg kjapt og starte hele bevegelsen på nytt. Ved å gjøre denne bevegelsen mange ganger vil kanoen bevege seg fremover ved at man presser vannet under kanoen vekk.

Om man tør kan man forsøke å svinge kanoen ved å lene seg over til den ene siden samtidig som man gjennomfører elefanthoppene. Det øker sjansen for å velte betraktelig, og det er ikke sikkert at man klarer å svinge.

Ha alltid en padleåre med i kanoen. Elefanthoppet fører en ikke alltid dit en vil og noen ganger kan det være nødvendig å rette opp kursen eller å padle tilbake der man kom fra. Det er heller ikke lett å snu kanoen ved elefanthopp. Holder man padleåren i armene har en også bedre balanse og kan i tillegg stikke padleåren i vannet for ytterligere stabilitet dersom man holder på å miste balansen og velte kanoen.

Elefanthopp burde gjøres på en vindstille dag da den høye enden av kanoen lett blir tatt av vinden og gjør det enda vanskeligere å styre kanoen dit man vil.

Elefanthopp passer godt en varm sommerdag når det ikke gjør noe om kanoen skulle velte. Aktiviteten kan også gjennomføres som stafett der man bytter person i kanoen etter en viss avstand. Kanskje kan dere elefanthoppe ut til en flytebrygge eller annen båt dere bytter person, eller kanskje er det lov å snu kanoen med padleåre når man er kommet til snuplassen slik at dere bytter person på land.

UTSTYR

  • Kano
  • Padleåre
  • Flytevest