Del speiderne i minst 2 lag.

Hvert lag kan bestå av 1 til 5-6 speidere.

Hver gruppe lager en hinderløype for de andre lagene.

Opplegget kan brukes innendørs ved å ta i bruk stoler, bord, tepper, bygningsdetaljer (trapper, dører osv.

Utendørs kan dere bruke en barnehage om det finnes i nærheten. Et skogholt er fint, eller rett og slett plassen utenfor møtelokalet.

Kryp over og under, balanser, hopp opp og ned. Bruk armene.Hink fra her til der.

Hopp over en gren, strek i asfalten, sandkassekanten. Bruk lekeapparatene. Hinderløypen kan merkes med plakater som lederne har gjort i stand på forhånd, f.eks en tekst med "kryp under". Da må speiderne finne et sted de kan krype under. Speiderne kan også lage plakater der og da som passer til løypa de lager. Det går også an at speiderne bare forklarer for hverandre eller at det laget som har laget løypen går foran mens de andre følger etter. Etterpå bytter man.

Utstyr

Om dere ønsker kan dere lage plakater med "Hopp over", "kryp under", "hink" "gå rundt".

Plakater og tusj om dere vil at speiderne skal lage plakater selv.

Det enkleste er at speiderne bare viser hverandre og da trenger dere ingen ting.