Deltagerne deles inn i to eller flere lag. 
Lagene får utdelt et utvalg av matrester (for eksempel et par pølser, en ostebit, noen kokte poteter osv) kokeutstyr og noen basisvarer. (mel, egg, salt, pepper..)

Oppgaven er å lage det mest smakfulle måltidet ut i fra det de har for hånden. Maten skal serveres til et dommerpanel som gir poeng etter smak, lukt, presentasjon og konsistens. Gi også ekstra poeng for å ha klart å bruke flest mulig rester. Det er selvfølgelig lov til å spe på med ting man finner i naturen.

For eldre speidere, rovere og ledere kan oppgaven utvides til å gjelde tre- eller femretters middag med dessert.

Utstyr


  • kokeutstyr. Hvert lag bør ha kokeapparat, kjele, stekepanne, stekespade, kniv, sleiv..
  • passelig mengde med restemat. Ikke skjemt eller muggen. (en gulrot, noen poteter, en pølse, en ostebit, tre skiver salami, en fløteskvett,,, ta det dere måtte ha i skapet!)
  • noen basisvarer (sånt man gjerne har liggende:) tørrgjær, en pakke mel, litt sukker, krydder, egg, pasta..
  • bestikk, tallerkener til servering.