Regnbuen har alltid samme rekkefølge på fargene, fra ytterst til innerst: Rød - Oransje - Gul - Grønn - Blå - Indigo - Fiolett, eller ROGGBIF - den første bokstaven i hver farge. Her finner du for

Tegn eller mal:
Speiderne kan tegne eller male hver sin på et ark, eller alle kan male en stor sammen på gråpapir. Hvis dere bruker maling kan speiderne få utdelt bare rød, gul og blå maling så dere samtidig kan øve på å blande sekundærfargene.

Menneskelig regnbue:
Gi syv speidere hodebånd, hatt eller en plakat i hver sin farge tilsvarende fargene i regnbuen. Se om de klarer å stille seg i riktig rekkefølge selv, eller hjelp dem så kommer på riktig plass. La speiderne etter tur fortelle høyt hvilken farge de er, og hvilke farger de står i mellom. Kanskje de også klarer å relatere det til fargeblanding? (Oransje er en blanding av rød og gul, grønn en blanding av gul og blå, fiolett av blå og rød)

Lag med materiale fra naturen:
La speiderne prøve å finne ting i naturen som kan representerer hver av fargene. Denne aktiviteten egner seg best om våren eller sommeren et sted der det vokser blomster i ulike farger.

Lag i trolldeig eller plastelina:
Rull pølser, bruker dere trolldeig kan den males i riktige farger når den er ferdig stekt, bruker dere plastelina må den kjøpes i riktige farger. Er det vanskelig å få tak i alle fargene er det mulig å kna sammen ulike farger for å blande, men dette er litt tungt og det tar lang tid å få fargen jevn.

Lag av mat:
Bak en kake som dere pynter med melisglasur farget med konditorfarge i de ulike fargene eller bruk frukt og bær (For eksempel, R:jordbær, O:appelsin, G:ananas, G:eple, B:blåbær, I:druer F:plommer) til å lage et regnbuefruktfat.

UTSTYR

  • Hodebånd, hatt eller plakat i hver av fargene i regnbuen