Det er lettere å bruke forskjellige ingredienser hvis man blir kjent med dem!

Smakekim: Velg ut ingredienser som passer til temaet dere holder på med. Klarer dere å smake dere frem til hva som er hva?

Luktekim: Klarer dere å lukte dere frem til hva som er hva?

Bakepulverbombe. Hva skjer hvis man rister bakepulver og vann? Hva skjer hvis dere gjør det samme, men i stedet for bakepulver bruker mel eller sukker? Dypp gjerne fingeren forsiktig i de ulike blandingene og smak. Smaker det forskjellig? Snakk om ingrediensenes egenskaper. Bakepulver gjør at røre hever, sukker gjør mat søtt og mel hjelper gjær å heve og gjør deigen fleksibel.

Smak underveis: Smak på maten mens dere lager mat. Smaker det forskjellig før og etter dere har oppi en ingrediens? Smaker ting forskjellig før og etter varmebehandling? Smak på ingredienser før dere har dem i, og smak på maten etterpå. Kan dere kjenne igjen ingrediensene dere har hatt i, eller endrer de smak når de blandes med andre ingredienser?

Mål og vei: Mål opp lik mengde av ulike ingredienser, bruk ulike måleenheter som dl, ts eller ss. Vei det. Veier 1 dl mel det samme som en dl sukker eller melk? Veier 1 ts kanel og bakepulver det samme?