Stornesle ble tidligere dyrket til mat, men nå regnes den mest som ugress. Neslene smaker best på våren og forsommeren. Her får dere oppskrift på en nydelig neslesuppe.

 

Bruk hansker for å unngå å brenne dere på hendene!

Plukk små, ferske skudd og blader av nesle - hele planten kan brukes, men de groveste stilkene smaker ikke like godt.

Oppskrift

 4 porsjoner

2 l nesler

2 ss smør

1,5 l kylling- eller grønnsaksbuljong

3 ss mel

salt

pepper

(muskat)

1 dl fløte

I tillegg kan det være godt med litt hvitløk i suppa.

 

Framgangsmåte:

  • Plukk nesler, og skyll dem godt i kaldt vann.
  • Kok opp vann, ha neslene i, og la dem koke i 3-4 minutter. Nå svir de ikke lenger. Ta dem ut og skyll dem raskt i kaldt vann, slik at du greier å ta på dem uten å brenne deg.
  • Kok opp buljongen
  • Rør sammen smør og mel til en jevning, og visp denne inn i den kokende buljongen - kok i tre-fire minutter, til det begynner å tykne.
  • Hakk neslene i småbiter, og ha dem oppi gryta sammen med fløten
  • Smak til med krydder

Server gjerne med kokt egg, sprøstekt bacon, hvitløksbaguetter eller godt brød.

Utstyr


  • Hansker 
  • Bøtte
  • Stormkjøkken - gjerne to
  • Kniv
  • Skjærefjøl