Lag deigen hjemme eller ta med ingrediensene, bakebolle og sleiv hvis dere kan finne vann ute.

Det er fint om hver patrulje kan lage sin deig. Da trenger du en bolle pr patrulje.

Oppskrift: Se nedenfor.

Rør ingrediensene til en tørr og god deig.

Ta en klump, rull til en lang pølse. Ta pølsen og rull den rundt en pinne. Jo tynnere jo bedre. Da kan brødet bli  gjennomstekt uten å bli brent.

Hvis dere drar brødet av pinnen når det er stekt kan der fylle det med ost, smør eller syltetøy.

Som en variasjon kan dere ha forskjellige ting i deigen: hvitløkspulver, ostebiter, sukker, skinkebiter.

Husk å sjekke om noen ikke tåler gluten. I så fall kan du kjøpe en pose med ferdig "deig" uten gluten som bare skal blandes med vann.

Oppskrift

Du trenger:

  • 1/2 liter mel
  • 1 ts bakepulver eller 1 ts tørrgjær (gjær gir best resultat om deigen ikke skal brukes med det samme.
  • Ca 2 dl vann, begynn med litt mindre og ta i litt og litt til deigen henger sammen.

Bland ingrediensene og spe med vann til du får en passe fast deig. Den skal ikke være klissete, bare fuktig nok til at du klarer å rulle den.. Ta en liten bit deig mellom hende og rull den til en pølse. Tvinn den deretter rundt en pinne. Jo tynnere pølsa er, jo jevnere stekt blir pinnebrødet. Snu pinnen over glørne slik at brødet blir jevnt stekt. 

Utstyr


1/2 liter hvetemel

1/2 pk tørrgjær

Vann til deigen er passe. Ca 2 dl, begynn med litt mindre

Bakebolle

Sleiv

Pinne

Bål