Du kan bruke hvilken pinnebrøddeig som helst. Til pizzasnurren passer det kanskje best med en deig uten sukker, smør og melk, mens det til kanelsnurren passer bedre med for eksempel bolledeig. Det bør hvertfall være litt sukker i deigen.

Eksempel på "bolledeig".

Smelt 50 gram smør i en gryte.
Tilsett 1/2 liter melk og sørg for at dette er ca 37 grader.
(Drypp litt på innsiden av håndleddet, kjennes det hverken kaldt eller varmt ut er det passe)
Mål opp 800 gram hvetemel og
tilsett 1pk tørrgjær eller 50 gram fersk gjær og
minst 1 dl sukker

Bland det tørre med det våte.

Dryss litt mel rundt, putt deigen i en bolle og ta den med på tur sammen med litt ekstra mel.

"Kanlesnurr"-pinnebrød

La hver speider få et stykke bakepapir. Ta en passe bit med deig og dra den ut til ca 10 x 40 cm. Smør deigen med smør. Bremyk passer fint til dette. Dryss over sukker og kanel. Rull sammen fra langsiden. Det blir da en lang pølse som dere kan snurre rundt pinnen som et vanlig pinnebrød.

Vil dere gjøre det ekstra fint kan dere pensle over melisglasur når pinnebrødet er ferdig. Bruk cirka 100 gram melis og en spiseskje vann. Ta i litt og litt vann og rør godt før dere tilsetter mer. Glasuren blir lett for rennende.

"Skolebolle"-pinnebrød

Smører deigen med vaniljekrem. Dryss over litt kokos før dere ruller sammen, eller rull pinnebrødet i melisglasur og kokos når det er ferdig stekt. Best resultat får dere om dere velger en krem som lages fra pulver og kokes opp med litt under halvparten av væsken som er oppgitt til vaniljesaus.

"Pizzasnurr"-pinnebrød

Bruk en deig med mel, vann og gjær.

Gjør som forklart over, men smør deigen med tomatpurre eller ketchup, og dryss over oppkuttet skinke og revet ost. Kanskje er det godt med litt pizzakrydder å? Rull sammen fra langsiden, snurr rundt pinnen og stek over glørne. Nam - nam

Godt tips
Lager dere deigen i skogen er det lurt å tilsette litt bakepulver. Da hever deigen bedre. Gjæren trenger ofte litt tid for å heve godt.

UTSTYR

Ferdig deig, eller
ingredienser til deig pluss bolle og sleiv
Fyll til deigen
Spikkekniv
Ved, opptenningsved, fyrstikker