Bor tre hull i bunnen av den ene potten for ekstra ventilasjon, og ett hull på siden av den andre potten, her skal steketermometeret stikkes inn.

Bruk en liten metallbeholder eller klem til en av aluminiumsfolie, denne er til å legge tresponet i. Bøy til et lite stativ av ståltråden, dette skal holde metallbeholderen rett over spritbrenneren.

Legg de tre stenene på bakken og plasser potten med ekstra hull i bunn oppå. Pass på så potten står støtt. 

Fyll brenneren med sprit og sett den i bunn av urtepotten, tenn på og plasser stativet med tresponen over. 

Plasser risten i potten, eller bruk mer ståltråd til å lage en rist. Legg det som skal røykes på risten.

Vent til tresponet ryker skikkelig og sett den andre potten opp/ned oppå den første. 

Stikk termometeret inn i hullet og hold øye med varmen. Det skal ikke være varmere enn 60 grader, temperaturen reguleres med spritbrenneren. Hold ovnen mest mulig igjen slik at røyken holdes inne i ovnen. 

Røyketid avhenger av hva som røykes - pølser i ca 2 timer, laks ca 1 time. Smaken vil avhenge av hvilken type trespon som brukes i ovnen.

Utstyr


  • 2 mellomstore blomsterpotter i keramikk
  • 3 steiner til å løfte ovnen opp fra bakken
  • En spritbrenner
  • Kraftig ståltråd
  • Metallbeholder eller aluminiumsfolie - til å legge tresponen i 
  • Rist hvis du finner en som går nedi potten, eller mer ståltråd
  • Steketermometer
  • Drill med bor
  • Trespon