1. Fotball barbent med oppblåst ballong som ball.
 2. Speiderne står rundt en sirkel tegnet på bakken, holder hverandre i hendene og skal dra hverandre inn i sirkelen.
 3. Kappløp på alle fire med ryggen mot bakken.
 4. Kappløp 100 meter. For hver 10. meter skal teltplugg slås ned.
 5. Fotball med to og to speidere bundet sammen, venstre til høyre bein. Liten bane, små mål uten keeper. Ønsker dere en variasjon: Hver speider har sammenbundet bein.
 6. En speider gjemmer seg. De andre skal lete. Når man finner den speideren som har gjemt seg, skal man gjemme seg sammen med vedkommende. Tilslutt er det kun en speidere igjen som leter etter alle.
 7. Livlinekast i mørket. Merk målet med to tente lommelykter.
 8. ”Flytur”: En i hver patrulje legger seg på magen på bakken med utbredte armer. Resten av patruljen løfter han/henne i denne stillingen, løper fram til en pinne og tilbake til utgangspunktet. Forsetter slik til alle i patruljen får en ”flytur”.
 9. Hver speider følger en snor gjennom terrenget. Holder med en hånd i snora, i den andre bæres et krus fullt med vann. Poeng for hurtighet og hvor mye vann som er igjen.
 10. Kappløp to og to bundet sammen om livet.
 11. En kopp for hver speider i passende avstand fra vannet. Speiderne skal ved å bære vann i en skje fylle sin kopp raskest.
 12. Kaste ball eller lignende i bøtte med bind for det ene øyet. Det kan ha noe å si hvilket øye som er «lukket». Hvis det ser ut som om dette blir for lett for noen så prøv å ta bindet for det andre øyet.

Foto: Lars Røraas