For å strikke et deilig varmt skjerf trenger du mykt ullgarn i ønsket farge og strikkepinner. Jo tykkere garn og pinner du velger, jo raskere vil det gå å strikke skjerfet. Det kan være lettere for speiderne å strikke på rundpinne, da skal det mer til for at maskene faller av pinnen.

Hvor mange masker du trenger avhenger av tykkelsen på garnet og pinnene du bruker. Legg opp masker til du har ca 20 cm. Du velger selv om du vil strikke bare rette eller både rette og vrange masker. Om du vil strikke både rette og vrange kan det være en fordel å ha partall antall masker. 

En fin måte å strikke skjerf kan være å strikke det man kaller ribbestrikk. Da strikker du et antall rette og vrange masker en pinne før du snur strikketøyet og gjør det motsatte tilbake. Har du for eksempel strikket fire rette og to vrange masker den første pinnen, strikker du fire vrange og to rette tilbake. Da vil strikketøyet få striper i teksturen i lengderetningen på skjerfet.

Fortsett med å strikke slik du ønsker til skjerfet har fått ønsket lengde.

Hvis du er usikker på hvordan du strikker kan du søke på "You Tube" etter "strikke". Der finner du mange filmer om strikking.

UTSTYR

  • Mykt ullgarn i ønsket farge
  • Strikkepinner eller rundpinner