En type toveteknikk er nålefilting. Da trenger man ikke såpe og vann, bare nålefiltepute, kardet ull og nåler til formålet. Disse nålene er litt ru på enden, og toppen bøyer seg til sidens om en liten hank.

For å lage figurer ut av dette må du enkelt og greit bare ta en liten ball med ull og stikke den med nålen mange ganger mens den blir hardere og hardere. Du kan legge til andre farger og former ved å bare legge ullen der du vil. Det går også an å lage flere forskjellige former og feste dem sammen ved hjelp av den samme nålteknikken.

Det går også an å tove figurer på vanlig vis med grønnsåpe og varmt vann (1 del grønnsåpe til 10 deler vann). Dette gir ikke alltid like presise figurer, men er absolutt mulig. Form ullballer til den formen du ønsker, og begynn å jobbe med dem i vannet. Prøv å skape litt bevegelse i ulla samtidig som du prøver å beholde formen. Det går også an å jobbe seg utover med tynne lag, og dermed lage mer intrikate former.

Det er bare fantasien som setter grenser. Søk opp inspirasjon på nettet eller lag figurer kun fra hodet. Kjøp en nål og litt ull og sett i gang!

UTSTYR

  • Kardet ull
  • Filtenåler
  • Filteputer (gir god motstand til nålen og gjør det lettere å arbeide)
  • Evt. grønnsåpe og varmt vann