Tekst: Magnus Heltne. 
Teksten er hentet fra Speiderbladet nr. 1, 2023.

I aktivitetsbanken samler vi alt vi har av ressurser og aktivitetstips, og banken er et viktig verktøy for både ledere og patruljeførere. Men den er også åpen for alle andre! Uansett om du ønsker å finne på noe på familiens hyttetur, i juleselskapet, i lærerjobben eller på en regnfull sommerdag der det ikke frister like mye med en tur på stranda, så kan du finne inspirasjon i aktivitetsbanken.

I aktivitetsbanken er alle aktivitetene kategorisert etter anbefalt aldersgruppe, varighet, tema og aktivitetstype. Du kan bruke filteret til å finne noe tilpasset ditt behov, eller du kan trykke deg rundt og se hva du finner.

I alle aktivitetene skal det stå hva du trenger av utstyr, fremgangsmåte, bilder og illustrasjoner. Siden 2020 har vi også laget en rekke videoer slik at du kan lære deg sanger og leker, hvordan knyte knuter og legge på bandasjer.

Visste du at...

I banken ligger det 71 aktiviteter og ressurser i kategorien påske. Her finner du merker, quiz og påskeaktiviteter for hele familien.

Også ikke-speidere kan ta speidermerker. Kanskje noen i familien blir ekstra motiverte av å få et speidermerke etter en aktivitetsdag eller søndagstur? Speidermerker kan kjøpes i speiderbutikken.no.

Mange speidere tar aktivitetsmerker på møter, men du kan gjerne jobbe med merker på fritiden også. Kanskje speideren finner en ny interesse, eller får tatt et merke som ikke tas i gruppa?

Du kan bidra til at aktivitetsbanken blir enda bedre! Ved å sende inn dine leker, sanger og eksperimenter til forslagskassa kan du hjelpe speidere og familier over hele landet!

Alle videoer ligger også på KFUK-KFUM-speidernes Youtube-kanal.

Illustrasjon av speidere som forteller historier.