Utstillingen består av tegninger laget av barn som deltar på Sør-Sudan KFUK sitt traumebehandlingsprogram i flyktningeleiren Kyriandongo i Uganda og fotografier av barna i aktivitet. Uganda er blant landene i verden som huser flest flyktninger og nødorganisjoner jobber døgnet rundt for å ta imot tusener som flykter fra kampene i nabolandet Sør-Sudan. Materiale er innsamlet av KFUK-KFUM-speiderne som gjennom sin bistandsorganisasjon KFUK-KFUM-Global samarbeider med den lokale organisasjonen YWCA Sør Sudan.

Stor åpning av utstillingen 

I går åpnet utstillingen på det Internasjonale barnekunstmuseet i Oslo med besøk av speidere fra lokale grupper i Oslo, paneldebatt og innlegg av den ugandiske kunstneren Michael Cliff Kibuuka. Han har jobbet profesjonelt med kunst de siste ti årene, både nasjonalt og internasjonalt. Paneldebatten besto av Magne Raundalen (barnepsykolog), Wenche Fone (leder avd for sivilt samfunn Norad), Kristin Tønnesen Barg (stiftelsen Amathea ) og ble ledet av speiderne Julia Myklebost Giæver (18) og Ingunn Halsebakke (18) og  fra Oslo 32 KFUK-KFUM-speidere.

Tegning fra flyktningeleir

YWCA Sør Sudan er med sine frivillige tungt inne i arbeidet med å hjelpe de mange tusen som er drevet på flukt på grunn av krigen i landet. Mennesker som selv er drevet på flukt hjelper til med blant annet skole, barnegrupper og traumebehandling der hvor internasjonale hjelpeorganisasjoner ikke når inn.

Tegning brukes av barna aktivt som en måte å bearbeide ting de har vært gjennom. YWCA har hjulpet barna til å lage utstilling inne i flyktningeleiren, der de får formidlet sine tanker, følelser og opplevelser. Dette er uhyre viktig arbeid, og tegningene bærer preg av at mange av disse barna har opplevd ting ingen noensinne bør oppleve, -men også om håp og optimisme og en drøm om at ting en dag skal bli bra.

Bildene gir et innblikk i hvilket viktig arbeid, -og hvor mye vi får til, gjennom KFUK-KFUM Global.

Vi oppfordrer alle grupper som har anledning til å ta turen innom utstillingen i løpet av våren.

Les mer om utstillingen her.

Utstillingen vises på Barnekunstmuseet i Oslo perioden 16.mars - 31.mai.

Vandreutstilling

Vi ser på mulighetene for å gjøre dette til en vandreutstilling, og grupper eller kretser som kunne tenke seg å stille som vertskap for å vise frem bildene i sitt lokalmiljø best ta kontakt med bente@kmspeider.no så setter vi opp en turneringsliste.