Høsten kan være fin med sine mange farger og turmuligheter, men den kan også være ganske kjip med mye regn og vind. Noen av aktivitetene egner seg best utendørs, mens andre aktiviteter kan gjennomføres inne. Bruk dem som de er eller som inspirasjon til å finne på egne aktiviteter. 

Fargebingo

Høsten er full av fine farger. Det finnes fortsatt noen blomstrende blomster, mange fine farger på bladene, og fargerike sopper som har poppet fram. Spill fargebingo og se om dere klarer å finne alle fargene i naturen rundt dere!

Spill fargebingo

Kreative pinnebrød

Mange har prøvd å grille vanlige pinnebrød på bål, men har dere prøvd pølse i slåbrokk, pinnebrød fylt med ost og skinke eller kanelsnurr-pinnebrød? Vi har samlet åtte varianter av pinnebrød i denne ressursen, klarer dere å finne på deres egen variant? 

Lag pinnebrød

Bushing

Dere har kanskje allerede utforsket mange av stiene i nærnaturen, men hva om de kuleste stedene ligger et sted utenom stiene? Prøv ut bushing og oppdag nye steder rundt dere. 

Bushing

Kakao for eventyrere

En varm kopp kakao slår aldri feil. Den er like god i pausen på tur, rundt bålet eller inne om kvelden. Liker du best den klassiske, den utforskende eller den dristige kakaovarianten? 

Kakao for eventyrere

Moro med blader

De fine fargene høsten byr på egner seg ikke bare til å spille fargebingo med. De kan også brukes til å lage fine og morsomme ting. Samle sammen blader og lag for eksempel bladtroll, bladfugler eller bladtrykk.

Moro med blader

Tur med retur

Tur med retur er godt for både kroppen og naturen. Aktiviteten går ut på å plukke med seg det søppelet dere kommer over mens dere er på tur. Kanskje kan dere konkurrere om hvem som plukker mest? 

Tur med retur

Eksperimenter

Det finnes mange morsomme eksperimenter dere kan gjøre med ting mange ofte har hjemme allerede. Hva skal til for å få rosiner til å danse, få en ballong til å blåse opp seg selv eller for at såpeboblene ikke skal treffe bakken?

Eksperimenter

Se på stjernene 

Det har begynt å bli mørkere om kveldene. En skyfri kveld kan dere gå ut og se på stjernene, og kanskje vil dere ha med en kopp kakao. Klarer dere å finne noen stjernebilder? 

Se på stjernene

Utstyr av garn

Du kan lage uttalligge ting med garn. Hvis du kan hekle eller strikke, kan du lage sitteunderlag, grytekluter, votter, lue, pulsvarmere og mye mer. Det tar ofte litt tid å strikke eller hekle, så her må du beregne god nok tid.

Lag gaver av garn

Illustrasjon av speidere som hjelper hverandre.
Å brenne bål er en spennende aktivitet i seg selv. Dere kan også lage andre retter på bålet.

Illustrasjon av buldring.
På bushing kan dere oppdage nye og spennende steder i nærmiljøet. 

Illustrasjon av en såpebeholder og en vaskesvamp.
Det er mulig å gjennomføre mange eksperimenter med ting som allerede finnes hjemme.