Med god instruksjon og lære av tre ungdomsledere (eldre speidere) og flere voksne som både kunne håndtere kniv og sverd fikk 16 stykk ni- og tiåringer fra Efteløt i Kongsberg kursing i legenden om St. Georg, fekting, dragebekjempelse og blekksprut tilberedning.

Selveste Ridder Georg og hans hjelpende skygge dukket opp i skogen og dragekjemperne fikk oppleve både å hjelpe og bli hjulpet!Tøffe dragerkjempere mestret å sove ute i lavvo og spise mat på bål. De lærte  speiderrop og de lærte hvorfor speidere hilser slik de gjør.

Saken fortsetter under bildene.

Dragekjemperne er et ferdig opplegg til kirken fra KFUK-KFUM-speiderne knyttet til legenden om St. Georg, og inneholder rollespill og ulike aktiviteter hvor trosopplæring og friluftsliv går hånd i hånd. Dette er helt nytt og ble for første gang arrangert  av kirkens trosopplærer i  Efteløt menighet denne helga.

Dragekjempere som trosopplæring er en genial måte og drive trosopplæring på. Her koples nytt med tradisjon, kirke og friluftsliv sammen. Kirka og speideren  kobles sammen, og vi fikk dette til å fungere flott.

Godt var det med ovn i teltene, for vinteren hadde ikke helt slept taket, men dragerkjempere slapp snø, selv om lue og vanter var godt å ha på kvelden! På søndagen etter at et par kopper med varm kakao hadde varmet opp kalde dragekjemperkroppene var det friluftsgudstjeneste for hele menigheten og deretter lokal St. Georg-markering.

Stor takk til alle voksne og ungdommer som gjorde denne helga mulig, og stor takk til alle dere som ble med og ble uteksaminert til Dragekjempere slik at alle Sandsvær igjen kan sove trygt om nettene!

Tekst: Jorid Tho Hennum, menighetspedagog
Sandsvær KFUK-KFUM-speidere og Kongsberg KFUK-KFUM- speidere

Dragekjemperne

Dragekjemperne er et ferdig opplegg knyttet til legenden om St. Georg, og inneholder forslag til gudstjeneste, rollespill og ulike aktiviteter hvor trosopplæring og friluftsliv går hånd i hånd. Ved hjelp av dette opplegget kan menigheten tilby et spennende trosopplæringstiltak for 9 og 10-åringer. Les mer om opplegget her.