Pakken sendes til deg som er grueppeledere og den adressen du har registrert i Hypersys. I pakken får din speidergruppe tilsendt flere programaktiviteter vi håper dere får nytte av i høst.

Forhåndsaktiviteter landsleir 2022

Forhåndsaktiviteter til landsleir 2022 har vi kalt Tenn gnisten, og håper at de kan være med å tenne gnisten i deres speidergruppe for landsleir. Dere får både merker, klistremerker og fyrstikker dere kan bruke til aktivitetene. 

I pakken får dere også ferdige møteforslag som dere kan bruke på møtene fremover. Dere står også fritt til å bruke aktivitetene uavhengig av disse forslagene. Håper vi sees på Gnist Forsand 2022! Dere kan se møteforslagene til forhåndsoppgavene her

Demokratispillet

I pakken får dere også et demokratispill som dere kan spille i deres speidergruppe. Spillet er laget og utviklet for vandrere og patruljeførere, men det kan være like gøy å spille sammen med ledere og rovere. KFUK-KFUM-speiderne er en demokratisk barne- og ungdomsorganisasjon, og patruljesystem og demokratiopplæring er en viktig del av vårt arbeid. I demokratispillet kan speiderne lære ord og uttrykk som demokrati, diktatur og kjennetegn på disse styreformene. Og det på en morsom og annerledes måte!

En avansert versjon av mafiaen

Spillet er basert på et spill som heter “Secret Hitler” og kan minne om leken morderen eller mafiaen. I demokratispillet får alle speiderne hemmelige roller, og kun noen kjenner hverandres roller. I løpet av en runde skal speiderne diskutere og argumentere, og prøve å få gjennom en handling som gagner seg selv og den styreformen de representerer.

Demokratispillet gir også mulighet for en morsom diskusjon om hvordan patruljedemokratiet fungerer. Hvem er det som bestemmer i deres patruljer? 

Spilleregler: Sett deg inn i reglene i forkant

Vi anbefaler at en leder setter seg godt inn i spillet og spillereglene før det spilles. Kanskje en leder kan forklare hva som skal gjøres når patruljene spiller det første gang? Prøv spillet flere ganger! Som med andre spill kan det ta litt tid å komme skikkelig inn i det. 

Vi håper pakken faller i smak. Takk for din innsats som gruppeleder!