Å få en hjemmelaget julegave er ofte finere enn å få en kjøpt julegave. Det er fint å tenke på at den du fikk gaven av har brukt tid på, og lagt kjærlighet i gaven. I aktivitetsbanken ligger det mange aktiviteter som forteller deg hvordan du kan lage utstyr, pynt og bruksgjenstander selv. Her har vi samlet noen av de beste tipsene fra aktivitetsbanken. Kanskje vil du samle sammen venner og familie og arrangere julegaveverksted i advent?

Fuglemat

Om vinteren er det ikke alltid like enkelt for småfuglene å finne mat. Du kan lage hjemmelaget fuglemat og glede både fuglene og en fugleglad tante, bestefar eller venn. 

Lag fuglemat

Hold vind og kulde ute

På tur om vinteren er det lett å fryse både på hender og føtter. Finn frem symaskinen og sy fotposer eller vindvotter til en turglad venn.

Sy fotposer Sy vindotter

Kubb

En varm sommerkveld er ikke komplett før kubbespillet er dratt fram. Hvis du kjenner noen som ikke har et kubbesett hjemme, kan du lage det selv og gi det i gave.

Kubb

Grønnsaks-, fruk-, og handletnett 

Hvis du lager grønnsaks- og fruktnett til noen du er glad i, kan du spare kloden for unødvendige engangsplastposer. Du kan også lage fine handlenett ved å gjenbruke gamle t-skjorter.

Lag grønnsaks- og fruktnett Lag handlenett

Frøkuler til humlene

Det er ikke bare humlene som kan glede seg over frøkuler. Til våren kan den som får kulene, legge dem ut i blomsterpotter og vente i spenning på hvilke blomster og planter som dukker opp gjennom sommeren.

Lag frøkuler

Tove figurer

Tovede figurer kan bli julepynt, for eksempel julekuler, snømenn, dompapper, eller det kan bli noe helt annet. Det er bare fantasien som setter grenser. Kanskje kan du til og med tove et par ullsåler og gi i gave?

Tove figurer

Oppbevaringspose

Det er ikke alltid like enkelt å holde orden på utstyret i sekken eller hjemme. Med en oppbevaringspose blir det enklere å ha orden i de små tingene som må være med på tur. Posene kan også brukes som gjenbrukbar gaveinnpakning.

Sy oppbevaringsposer

Julepynt

Det er hyggelig med hjemmelaget julepynt. Du kan for eksempel lage nisseluer til juletreet, en julestjerne av ting du har hjemme, en søt, liten julekrybbe, dorullnisser eller Rudolf-kakao.

Lag juelepynt

Utstyr av garn

Du kan lage uttalligge ting med garn. Hvis du kan hekle eller strikke, kan du lage sitteunderlag, grytekluter, votter, lue, pulsvarmere og mye mer. Det tar ofte litt tid å strikke eller hekle, så her må du beregne god nok tid.

Lag gaver av garn

Illustrasjon av patruljefører som instruerer yngre speidere i en aktivitet.
Det er koselig å lage julegaver sammen med andre.

Illustrasjon av hender som klemmer på ullballen i posen for å tove ballen.
Du kan tove alt fra julekuler og votter, til ullsoler og dyrefigurer.


Et strikket eller tovet sitteunderlag er en fin gave som varmer.