– Vi gleder oss til å komme til Stjørdal og ser fram til godt samarbeid med både kommunen og innbyggerne. I Trøndelag har speider-Norge solide lederressurser og godt speiderarbeid. Flere plasser var aktuelle som leirområde, men det var til slutt Stjørdal som viste seg som det beste alternativet. Her er det nærhet til tog og buss, positiv grunneier og alt ligger til rette for et godt samarbeid med Stjørdal kommune, forteller landssjef Anders Østeby.

Ønskes velkomne
Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, ønsker speiderne velkomne: – Det er et mål for oss å utvikle Stjørdal som arrangementsby nummer én, og Stjørdal kommune understøtter dette med et bredt spekter av virkemidler. At KFUK-KFUM-speiderne legger sin landsleir for 2018 til kommunen er svært gledelig, og et uttrykk for at vi er på riktig vei.

Ung innovasjon
Temaet for landsleiren vil være ung innovasjon nasjonalt og internasjonalt, noe leirsjef Astrid Østensen mener passer perfekt for regionen: – Landsleiren ligger tett på Skandinavias største innovasjon og teknologiske forskningsmiljø og dette skal gjenspeiles i profilen til landsleiren. Vi gleder oss til å vise hvor innovativt speiding kan være og håper å få til et godt samarbeid med de resursene som finnes i regionen.

Mandag for landsleir 2018. Vedtatt av landsstyret 23. oktober.Beslutningomstedavlandsleir2018.JPG

Bilde14.jpg

IMG_2283.JPG