Denne høsten kommer speiding på TV-en. Med speider- og programleder Steinar Sagen i spissen skal kjendiser konkurrere gjennom forskjellige speideroppgaver og utvikle sine speiderkunnskaper. I serien møter vi patruljene kongeørn, lemen og rognkjeks. Jenny Skavlan, Siri Kristiansen, Henrik Mestad, Harald Eia, Ahmed Mamow og Henrik Fladseth er fordelt i disse tre patruljene.

Programmet tar utgangspunkt i speiderprogrammet til både KFUK-KFUM-speiderne og Norges speiderforbund, og det har blitt laget spennende oppgaver basert på disse. 

Steinar Sagen har tidligere vært speider i 1. Holmlia KFUM-speidere og har mange gode barndomsminner fra speiderårene. I et intervju med speiderbladet forteller Sagen at "de beste minnene jeg har fra barndommen er jo stort sett fra speiderleirer". Det er derfor kanskje ingen overraskelse at han syns det er flott å komme tilbake til speiderlivet. – "Det er jo helt magisk! Jeg blir umiddelbart tatt tilbake til da jeg var sånn 14–15 år. Det er kjempegøy!".


Vi har utviklet møteforslag som lener seg på programmet. Se aktiviteter for hver uke nedenfor. Ha det gøy og vær beredt!