Tekst: Katarina Bakke Ekhaugen og Bente MacBeath

I 2020 skal OB-PS ha en samling i Bergen, der de kommer til å selge strikkede grytekluter og votter.

Kjenner du noen som liker å strikke, eller er du kanskje strikkeglad selv?

Da er dette noe for deg. Alle donasjoner og salgsinntekter til OB-PS går direkte til WAGGGS, som blant annet organiserer kvinner og jenter i hele verden, hjelper til med å bevare og sikre kvinners rettigheter globalt, og selvfølgelig driver med diverse speideraktiviteter. Se strikkeoppskriftene på kmspeider.no/speiderstrikk. Har du strikket noe kan du levere det til et av speiderkontorene i Oslo eller sende det per post til Guri Kaland Sværen, Hjellestadveien 227, 5259 HJELLESTAD. Det må leveres innen 1. mai 2020.

På bildene ovenfor ser du gryteklutene som OB-PS skal selge under samlingen i Bergen.

OB-PS har medlemmer over hele verden, her kan du se et kart over OB-PS sine medlemmer.  Bildet er hentet fra wagggs.org

Har du lyst til å bli medlem?

Det ville glede oss veldig. Nå har OB-PS 1500 medlemmer over 60 land. Et medlemskap koster £ 6.000 som en engangsavgift for et livslangt medlemskap. For personer under 35 år koster det £ 1000. Beløpet kan fordeles over 6 år. Dette er en viktig inntekt for WAGGGS og speiderarbeid i mange land.

We see how Guiding and Scouting prepares girls and young women to do their best and to help change the world for the better. Girls learn to take the lead among their friends, in their communities and speak out on the global stage. We are and should be proud of what these girls are doing, for themselves and for others; they deserve our full support.

- Her Royal Highness Princess Benedikte of Denmark