Tekst: Håkon Johannes Lindheim Slettevold og Elias Borge-Ilseth
Foto: Morten Lindaas

Hva er egentlig ungdomsting?
På ungdomsting lærer man hvordan en debatt holdes. Vi fikk muligheten til å si vår mening. Og viktigst av alt; vi skaffet oss mange nye venner og minner for livet!

Fredagen gikk til å bli kjent, og de flinke lederne våre arrangert bli-kjent leker. Dagen ble avsluttet i peisestua hvor vi fikk tid til å snakke sammen og slappe av.

På lørdag gikk vi i gang med plenumsdebatt. Under debatten diskuterte vi flere forskjellige temaer, blant annet peffkro og speiderskjerf. Etter i hvert fall fem kanner kaffe fant vi ut at det var på tide med mat. Da hadde de flinke lederne laget deilig grøt til oss. 

Vi hadde en økt der vi diskuterte hvilke strategier og planer vi ønsker at KFUK-KFUM-speiderne skal ha i tiden fremover. Sammen ble vi enige om at vi ønsket bedre samarbeid mellom kretsene og bedre rekrutering. Dagen gikk ikke bare til debatt og diskusjoner, så etter at vi sa oss ferdig gikk vi ut og lekte i snøen. Det var tid for lek og moro! De flinke lederne arrangerte leken Stratego som vi holdt på med i et par timer. 

Da kvelden nærmet seg var vi alle ganske slitne og sultne. Da passet det jo perfekt at de flinke lederne jobbet på kjøkkenet og gjorde klart til treretters festmiddag! Til forrett ble vi servert deilig blomkålsuppe, til hovedrett fikk vi kjøttkaker, før vi avsluttet med store mengder karamellpudding til dessert.

På søndagen kom vi fram til en erklæring der det står hva vi konkluderte med etter debatten. Helgen nærmet seg slutten, og da vi var ferdige med debatten, pakket vi sammen tingene våre og vasket hytta. Det var tid for å si farvel, og alle reiste hvert til sitt.

For dere som er litt nysgjerrige på om dere vil være med, ikke tvil mer – meld dere på! Debatt er langt ifra så kjedelig som det høres ut som, og du kommer ikke til å angre. På ungdomsting får du venner for livet! Og ikke minst – du kan si din mening om speideren og om hvordan den bør være.

Stratego
Lyst til å spille Stratego? Finn reglene her.