– Jeg var troppsleder på turen, og i troppen vår hadde vi med speidere fra alle alderstrinn. Vi hadde flinke peffer i troppen, som stod opp tidlig for å hente frokost. Og vi lederne fikk frokost servert av peffene, det var flott!

Er det mye forberedelser?

– Hvordan er prosessen som troppsleder? Er det mye forberedelser? – Vi hadde troppsledersamlinger og så hadde vi tre samlinger med troppen i forkant hvor vi ble godt kjent med hverandre. Oppleggene til troppsamlingene var ferdig laget fra Jamboreen, med tema vi skulle gå igjennom i forkant av jamboreen. Oppgavene gikk ut på å forberede seg til leiren, slik at både de og vi visste hva som ble forventet av hverandre.

Hva var høydepunktet?

– De forskjellige troppene fra Norge ble fordelt over hele leirområdet, og da ble vi kjent med andre ledere fra hele verden. Det var kjempegøy! Ungdommene storkoste seg også, og var høyt og lavt under leiren. 


– Jamboree er den ultimate speideropplevelsen. Du innser hvor stort det er å være med, når du er der. Da tidligere FN Generalsekretær, Ban Ki-moon, stod på scenen og inviterte til Jamboree i Sør-Kora i 2023, da stod pelsen!


Wenche anbefaler alle å bli med som troppsleder!

Les mer om Jamboree 2023 her

 

Å stå på leirbål med 45.000 speidere er ubeskrivelig. Det må bare oppleves.