Innhold på kurset

KILT står for kurs i leirteknikk og handler om patruljeledelse på leir. Har du lyst til å lære mer om hvordan det er å være på leir? Skal du og gruppen din på leir til sommeren, eller kanskje vil du bare være beredt til å kunne være en ressurs på leirer i årene fremover? Da er dette det perfekte kurset for deg!

KILT er et grunnleggende kurs om det du trenger å vite før du skal ha patruljen med på leir. Deltakerne tar selv med telt eller lavvo (hør om du kan låne av speidergruppa), og du bor i telt sammen med patruljen din hele tiden. Du vil lære om leirbygging, matlaging, sosialt fellesskap og patruljeledelse på leir, deltakelse og leirbål. KILT er en trygg, morsom og sosial mini-leir hvor du får god veiledning fra lederne, bor i telt med patruljen din og har tid til å bli godt kjent med speidere fra andre deler av landet.

Hvem passer kurset for?

KILT er et forberedelseskurs som anbefales på det varmeste for speidere født '08-'05. Kurset passer for deg som har litt eller ikke så mye leirerfaring fra før, men som har lyst til å klare deg mest mulig på egenhånd i patruljen på leir til sommeren.

Reise

NB: Tidene er fra 2019

Hvis du blir kjørt til Nordtangen må du være der kl. 19:00 fredag 21. mai. Hvis du kommer med kollektiv kan du velge én av de tre mulighetene under. Det er fint om alle reiser i synlig speiderskjorte, slik at det er lettere å finne hverandre.

Fellestransport
Det vil bli satt opp fellestransport fra Oslo lufthavn som har avgang kl. 18:00 på fredag. Derfor må du bestille fly/tog slik at du lander senest kl. 17:30. På mandag 24. mai går fellestransporten fra Nordtangen kl. 13:00. Bestill derfor fly som går tidligst 14:45. Hvis du skal kjøre med fellestransporten vil det koste 300 kr tur/retur som betales inn samtidig som deltakeravgiften.

Tog
Hvis dere skal ta tog fra Oslo-området er det anbefalt tog L3 mot Jaren fra Oslo S med avgang 17:42, fremme 19:03, 81 kr for barn fra Oslo S. På mandag anbefaler vi toget som går klokken 13:25 fra Gran og er fremme ved Oslo S klokken 14:48. Hvis det er flere enn 10 personer som tar tog kan vi bestille togstopp på Nordtangen. Da vil de som har meldt inn at de skal ta tog få beskjed om dette.

Rutebuss
Lokalrute 153 Dokka går til Nordtangen fra Oslo bussterminal. Hvis man tar bussen 17:30 fra bussterminalen er man på Nordtangen kl. 18:56, og vil da rekke kursåpningen. På mandag går bussen fra Nordtangen kl. 14:09, og er tilbake i Oslo kl. 15:30. 

Påmelding

Påmeldingen er åpen. Du kan melde deg på gjennom Hypersys her.

Påmeldingsfrist fredag 30. april 2021.

Deltakeravgift

Prisen på KILT er 1 300 kr per deltaker. Deltakeravgiften betales etter påmeldingsfristen går ut. Reise er ikke inkludert i prisen, så hvis du skal delta på fellesbussen fra Gardermoen betaler du 300 kr sammen med deltakeravgiften.
Deltakeravgiften betales til 3000.16.88487. Merk innbetalingen med «navn» og «KILT 2021» og evt. «fellesreise».

Hvis gruppa i etterkant av arrangementet søker Frifond-støtte, vil 50% av deltakeravgiften og opptil 50% av reiseutgiftene bli refundert. Husk å søke Frifond-støtte og reisestøtte i etterkant av kurset, men innen 25. november.  

Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du, din foresatte eller din leder sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer og send inn søknad her.

Politiattest

Alle i stab og ledere som skal være med på KILT med deltakere som er under 18 år må ha gyldig politiattest i orden før KILT starter. Les mer om hvordan du søker her.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om påmelding eller betaling kan du sende en e-post til post@kmspeider.no

Vil du være stab? 

Er du over 17 år eller eldre og vil være stab på KILT? Se utlysningen og søk her.

Toppbilde: Bjarne Lohmann Madsen