Najs 2020 er avlyst på grunn av koronaviruset

Speiderleiren til Finlands Svenska Scouters (FiSSc) er avlyst. Deltakere som allerede er påmeldt trenger ikke melde seg av leiren, og skal heller ikke betale deltakeravgift. Har du allerede betalt deltakeravgiften, ta kontakt med Madeleine snarest på madeleine@kmspeider.no eller 97188684.

Du kan lese mer om avlysningen på deres nettside her.

Innhold på arrangementet

Najs 2020 er speiderleiren til Finlands Svenska Scouters (FiSSc), som også er åpent for andre nordiske speidere. Temaet for leiren er øygruppens miljø og dens mangfoldige flora og fauna. Målet med leiren er å skape fellesskap blant deltakerne, samt å skape en bærekraftig leir som vil inspirere deltakerne til en miljøvennlig hverdag. Hele leiren vil foregå på svensk.

Leiren er fra 29. juli - 5. august 2020 på Ahtela leirsted i Sagu, Finland. Leiren er for speidere født i 2008 eller tidligere (12+ år). Mer informasjon om Najs 2020 finner du her.

Najs 2020 vil bli arrangert etter planen med forbehold om senere avlysning
Arrangørene følger offentlige helseråd, og vil så snart som mulig gi beskjed dersom leiren ikke blir holdt som planlagt. Påmeldingsfristen og avmeldingsfristen er utsatt og er nå tirsdag 7. april 2020.

Deltakere blir delt inn i aldersgrupper etter finske arbeidsgrener:
Speiderscouter: 12-15 år
Explorerscouter: 15-17 år
Roverscouter: 18-22 år
Ledere: 22+ år

Påmelding

Påmelding er nå åpen, og du finner informasjon om påmeldingen her. Den nye påmeldingsfristen er tirsdag 7. april 2020. Etter man har fått bekreftet plass på leiren er det viktig at man melder ifra til Madeleine på forbundskontoret på e-post eller telefon 971 88 684.

Deltakeravgift

For hele leiren, 29.7-5.8: 200 euro, cirka 2 022 NOK.
For kortere leir, 29.7-1.8: 115 euro, cirka 1 164 NOK.
Dagsleir: 35 euro, cirka 355 NOK.
Barn under 2 år: Gratis.
Barn fra 2-7 år: 6 euro per døgn, cirka 61 NOK.

Pris i norske kroner avhenger av valutakursen ved betalingstidspunktet.

På grunn av utsatt påmeldingsfrist blir faktureringsperioden for deltakeravgiften utsatt. Deltakere mottar faktura for deltakeravgiften fra og med 12. mai 2020. Du kan velge om du vil motta faktura eller ikke, men hvis du velger Mobile Pay-alternativet må du ha en aktiv finsk Mobile Pay konto.

Avmelding er gratis frem til 7. april 2020.

Hvis du allerede har registrert deg for leiren og ikke kan komme, er det også mulig å overføre leirdeltakelsen til en annen deltaker frem til 31. mai 2020.

Home Hospitality

I forbindelse med leiren vil det også arrangeres Home Hospitality fra 5.-8. august 2020 for alle som er interessert i å lære mer om Finland og finsk kultur. Alle internasjonale deltakere som ønsker kan få tilbud om å bo i et speiderhjem eller hos et finsk speiderkorps.

Transport

Alle internasjonale deltakere dekker egen reise til Finland og videre til Salo. Salo er lett tilgjengelig med tog fra både Helsingfors og Turku. Fra Salo blir det fellestransport til leirstedet Ahtela i Sagu.

Send e-post til Madeline hvis du ønsker å være med på fellestransporten.

Vil du være frivillig?

Det finnes mange muligheter for å være frivillig på Najs 2020. Du finner mer informasjon her.

Kontaktinformasjon

Leirkoordinator Philippa Rytkönen kan kontaktes på e-post philippa.rytkonen@scout.fi eller på telefon +358 44 270 05 74. Den internasjonale sjefen Isabelle Spiby kan kontaktes på e-post isabelle.spiby@scout.fi. Du kan også sende e-post direkte til najs2020@scout.fi

For spørsmål til forbundskontoret, ta kontakt med Madeleine på madeleine@kmspeider.no, eller +47 971 88 684. Skal du reise er det viktig at du gir beskjed på forhånd!

Velkommen til speiderleir i Finland sammen med over 2000 svensktalende speidere!

Toppbilde: Audun Berdal