Velkommen til Najs 2020!

Najs 2020 er speiderleiren til Finlands Svenska Scouters (FiSSc), som også er åpent for andre nordiske speidere. Temaet for leiren er øygruppens miljø og dens mangfoldige flora og fauna. Målet med leiren er å skape fellesskap blant deltakerne, samt å skape en bærekraftig leir som vil inspirere deltakerne til en miljøvennlig hverdag. Hele leiren vil foregå på svensk.

Leiren er fra 29.juli - 5. august 2020 på Ahtela leirsted i Sagu, Finland. Leiren er for speidere født i 2008 eller tidligere (12+ år). Mer informasjon om Najs 2020 finner du her.

Deltakere blir delt inn i aldersgrupper etter finske arbeidsgrener:
Speiderscouter: 12-15 år
Explorerscouter: 15-17 år
Roverscouter: 18-22 år
Ledere: 22+ år

Påmelding

Påmelding er nå åpen, og du finner informasjon om påmeldingen her. Påmeldingsfristen er 17. mars 2020.
Etter man har fått bekreftet plass på leiren er det viktig at man melder i fra til Madeleine på forbundskontoret på epost eller telefon 971 88 684.

Deltakeravgift

For hele leiren, 29.7-5.8: 200 euro, cirka 2 022 NOK.
For kortere leir, 29.7-1.8: 115 euro, cirka 1 164 NOK.
Dagsleir: 35 euro, cirka 355 NOK.
Barn under 2 år: Gratis
Barn fra 2-7 år: 6 euro per døgn, cirka 61 NOK.

Pris i norske kroner avhenger av valutakursen ved betalingstidspunktet. Mer informasjon om hvordan dere kan betale kommer.

Home Hospitality

I forbindelse med leiren vil det også arrangeres Home Hospitality fra 5.-8. august 2020 for alle som er interessert i å lære mer om Finland og finsk kultur. Alle internasjonale deltakere som ønsker kan få tilbud om å bo i et speiderhjem eller hos et finsk speiderkorps.

Transport

Alle internasjonale deltakere dekker egen reise til Finland og videre til Salo. Salo er lett tilgjengelig med tog fra både Helsingfors og Turku. Fra Salo blir det fellestransport til leirstedet Ahtela i Sagu.

Send epost til Madeline hvis du ønsker å være med på fellestransporten.

Vil du være frivillig?

Det finnes mange muligheter for å være frivillig på Najs 2020. Du finner mer informasjon her.

Kontaktinformasjon

Leirkoordinatoren Philippa Rytkönen kan kontaktes på epost philippa.rytkonen@scout.fi eller på telefon +358 44 270 05 74. Den internasjonale sjefen Isabelle Spiby kan kontaktes på epost isabelle.spiby@scout.fi. Du kan også sende epost direkte til najs2020@scout.fi

For spørsmål til forbundskontoret, ta kontakt med Madeleine på madeleine@kmspeider.no, eller +47 971 88 684. Skal du reise er det viktig at du gir beskjed på forhånd!

Velkommen til speiderleir i Finland sammen med over 2000 svensktalende speidere!

Foto: Audun Berdal