Dette kurset er lagt til den første høstferien i uke 40. Vi vil sette opp Roland-kurs i høstferien uke 41 dersom vi får nok frivillige til å drive kurset.

Innhold på kurset

Norsk Roland er det beste patruljeførerkurset du kan delta på. Hvis du vil lære alt som er å lære om praktisk og teoretisk speiding, samtidig som du blir kjent med andre speidere fra hele Norge, så er dette definitivt et kurs for deg.

På Norsk Roland er programmet fullpakket: Avansert leirbygging, leirplanlegging og kyndig patruljeledelse på leir. Avansert førstehjelp, knuter og spleis. Planlegging, natur og friluftsliv, kjennskap til speiding i Norge og utlandet, patruljen på haik, programtips og mye mer. Alt dette skal du gjøre sammen med resten av patruljen din.

Vi kan love at du vil komme hjem med inspirasjon og ideer til speidermøter, turer og leirer. Etter å ha deltatt på Norsk Roland er du blitt en bedre patruljefører! 

Hvem passer kurset for? 

Norsk Roland er for deg som liker leirliv og praktisk speiding. Kurset passer for speidere som er klare for å lære noe nytt og få en opplevelse for livet, født i ’09–’07. Du bør ha tatt et PF-kurs, men det er ikke et krav. 

Dette kurset arrangeres i den første høstferien i uke 40.

Deltakeravgift og Frifond-støtte

Prisen er 2 500 kr, som betales til konto 3000.16.88487. Merk innbetalingen med «NoRo 138» og deltakerens navn. Husk å betale inn 300 kr hvis du vil sitte på med fellestransporten til/fra Gardermoen.

Hvis gruppa i etterkant av arrangementet søker Frifond-støtte, vil 75% av deltakeravgiften og opptil 50% av reiseutgiftene bli refundert. Husk å søke Frifond-støtte og reisestøtte innen 25. november. 

Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du, din foresatte eller din leder sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer og send inn søknad her.

Reise

Leiren starter lørdag 1. oktober og alle må være på Nordtangen speidersenter senest klokken 13.00. Vi avslutter lørdag 8. oktober klokken 14.00. Det er viktig at det blir tatt hensyn til oppstarts- og avslutningstidspunktene ved bestilling av reise, fordi vi er ahengig av å starte og slutte til oppsatte tider for å få gjennomført kursopplegget. 

Dersom det er behov vil det bli satt opp fellestransport fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Fellestransporten koster 300 kr tur/retur som betales sammen med kursavgiften. Påmelding og mer info om denne kommer i deltakerbrevet som sendes til alle deltakere etter påmeldingsfristen.

Det er også mulig å reise med tog og bli hentet på togstasjonen. Nærmeste togstopp er Gran stasjon.
Vi oppfordrer alle til å reise så miljøvennlig som mulig.

Påmelding

Påmelding kommer.

Påmeldingsfrist søndag 11. september 2022.

Vil du være stab?

Er du over 18 år og vil være instruktør på Norsk Roland? Se utlsyning og søk her. 

Sandra Lundvang Ulsmåg, 16 år, har tidligere vært deltaker på Norsk Roland

Hva var det beste med å være deltaker på Norsk Roland?
- Det beste med Norsk Roland var alle jeg ble kjent med. Det var alltid smil, latter og glede. Det var alltid god stemming og noen å være med. Det var gøy at det var deltakere fra hele Norge, mange kule dialekter! Nå i etterkant av kurset snakker jeg fortsatt med mange av de jeg var på kurs med.

Hvorfor vil du anbefale andre å dra på Norsk Roland ?
- Jeg vil anbefale andre å dra på Norsk Roland fordi du får mye erfaring og mye kunnskap. Kurset hadde bra opplegg og positive og glade ledere. Jeg sitter igjen med mye ny kunnskap og inspirasjon fra kurset. Jeg har fått mange nye ideer til både turer og møter. Jeg sitter igjen med mange gode speiderminner og nye venner.

Hva lærte du på Norsk Roland?
- Jeg lærte å bli en dyktig patruljefører, som min gruppe kan dra nytte av. Jeg lærte at det er viktig å ha et bra patruljemiljø, jeg lærte knuter og spleising av tau. Jeg lærte mye førstehjelp og hvordan en gruppe kan samarbeide raskt, fort og kreativt.

Foto: Heidrun Sunde Stokke