Innhold på kurset

Dette er et kurs for erfarne friluftslivutøvere som ønsker å sette sin kunnskap på prøve, lære nye metoder og teknikker, og oppleve nye måter å lære på. Sporing, bygging av primitive skjul, dyrekjennskap, naturkjennskap, avansert båltenning, primitiv matlaging, observasjon og mye mer.

Det er det perfekte kurs for deg som er en erfaren speiderleder, men ønsker inspirasjon og nye perspektiv! Det vil være sterkt fokus på primitive ferdigheter, å greie seg med lite og å leve i en form for balanse med omgivelsene. Målet er at den enkelte deltaker skal oppleve mestring og undring i møte med skaperverket. Kurset er utviklet over lang tid og er grundig bygget opp. Det holdes av en meget erfaren og dedikert stab.

Du må ha normal fysisk form og du må være forberedt på at det blir mye å gjøre, og at det er uforutsigbart med tanke på bl.a. mattilgang. Kurset oppleves som noe utfordrende, avhengig av hvilke kunnskaper og forutsetninger du som deltaker har i forkant.

Sted

Oppmøte ved Skabberud Speiderhytte torsdag 19.september kl. 12:00. Avreisested er samme sted søndag 22.september kl. 14:00. Om du har problemer med å komme dit så ta kontakt, så løser vi det. 

Utstyr

I utgangspunktet kan du la det meste ligge igjen hjemme. Vi bruker hverken sovepose, liggeunderlag, tallerken, bestikk, fyrstikker eller annet vanlig turutstyr. Noen ting kan likevel være kjekt å ha, særlig ettersom vi ikke har tid til å lage alt fra bunnen. Standardlisten for hva du tar med deg blir noe i denne duren; en vannflaske som du kan koke vann i (gjerne i stål), en kniv, gode og varme klær (la gjerne skallbekledningen ligge hjemme – gå for ull, skinn og/eller kraftig bomull), samt et tausnøre på 5 meter. Utstyr som øks og sag får du ikke ta med. Sekk er det heller ikke behov for. Er det meldt svært dårlig vær kan du ta med et ullteppe. Hvis du har spesielle behov, skader eller sykdom er det bare å si fra om dette til kursstaben, så kan du få dispensasjon til å ta med nødvendig utstyr som medisiner ol. Utstyr som ikke står oppført på listen og som ikke er godkjent av kursstaben på forhånd vil ikke kunne brukes.

Deltakeravgift

Prisen på kurset er 1100 kr per deltaker. Reise er ikke inkludert i prisen. Deltakeravgiften betales til 3000.16.88487 og merkes med «navn» og «På Bar Bakke».

Hvis gruppa i etterkant av arrangementet søker Frifondstøtte, vil 50% av deltakeravgiften, og opptil 50% av reiseutgiftene, bli refundert. Husk å søke Frifondstøtte og reisestøtte innen 1.oktober 2019. 

Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du, din foresatte eller din leder sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer og send inn søknad her.

Påmelding

Det er kun 8 plasser på kurset, så første mann til mølla. Bruk skjema nedenfor for å melde deg på kurset. Mer informasjon blir endt til påmeldte deltakere på e-post etter påmeldingsfristen 1.september. 

Kontaktinformasjon

Ta konatk med Elise Irene Kjelling, program- og ledertreningsrådgiver om du har spørsmål om kurset.