Roverfemkamp er en actionfylt konkurranse, der hvert lag består av tre deltagere. De deltagende lagene får testet sine teoretiske og fysiske ferdigheter samt kreative egenskaper ved å bli med å konkurrere om vandretrofeet.

Selve arrangementet er ikke bare en konkurranse, det er også et rovertreff. De som vil kan bruke mer tid rundt bålet, være heiagjeng eller delta i kun noen av øvelsene i femkampen. Man kan delta på alle eller noen av grenene eller komme for å ha det sosialt, bruke mer tid rundt bålet eller heie fram lagene. For å konkurrere om førsteplassen, må laget delta i alle grenene.

Roverfemkamp er satt sammen av fem oppgaver. Den teoretiske oppgaven setter deltakernes kunnskaper på prøve innenfor natur og miljø, woodcraft og samtidsspørsmål som politikk, kultur, sport og nyheter. Den valgfrie oppgaven varierer fra år til år, men er alltid en praktisk oppgave om enten pionering, førstehjelp, samfunnsengasjement, friluftsliv eller ledelse. I den hemmelige oppgaven er det de praktiske og kreative evnene som testes. Orienteringsoppgaven er todelt og foregår både om natten og dagen. Hinderløypa byr på reinspikka action. 

I år er femkampen lagt til Trøndelag på Kløverhytta ved Granåsen. 22.-24. september sparker vi i gang med en ny runde konkurranser og kanskje er det ditt lag sin tur til å stå på pallen. Kom å bli med for en uforglemmelig helg med kjente og ukjente venner i Trøndelag.

 

TRANSPORT TIL ROVERFEMKAMPEN

Buss

Buss 19 fra Trondheim sentrum til Granåsen VM-anlegget (busselskap AtB). Se bildet i diskusjonen på facebooksiden til femkampen for hvordan man kommer seg fra bussholdeplassen til Kløverhytta.

Bil

E6 sørfra: Ta til høyre (avkjørselen er skiltet til Granåsen) etter at du har passert Tiller og kjøpesenteret City Syd.

E6 nordfra: Ta første til høyre (avkjørselen er skiltet til Granåsen) på vei sørover ut fra Trondheim.

Kjør deretter til Granåsen skisenter og parker ved den første, og største, parkeringsplassen på vei opp mot hoppbakkene. PS: det kan være parkeringsgebyr. 

Fly

Nærmeste flyplass er Værnes på Stjørdal. Derfra kan du ta buss 38 til dronningens gate i Trondheim eller flybussen til Trondheim sentralbanestasjon. En annen mulighet er å ta toget fra Værnes til Trondheim Sentralbanestasjon. Videre følger du instruks for BUSS.

Tog

Til Trondheim Sentralbanestasjon. Følg videre instruksjoner for BUSS.