Legenden om St. Georg brukes som et symbol for det godes seier over det onde. I speidersammenheng brukes St. Georgsdagen til å sette fokus på det kristne verdigrunnlaget i speideren. St. Georgsdagen feires av speidere over hele verden.

Du kan lese St. Georgshilsen fra 2021 her. Årets hilsen kommer.

I år er St. Georgsdagen Speidernes dag!

23. april er speidernes dag! Sammen vil KFUK-KFUM-speiderne og Norges speiderforbund invitere til speideraktivitet og moro over hele landet. Sammen ønsker vi å invitere lokalsamfunnene til å bli enda bedre kjent med oss. 

Du kan lese mer og registrere ditt arrangement her.

Merke og møteforslag

Det er vanligvis opp til gruppene og kretsene for når de ønsker å feire St. Georgsdagen, som er 23. april, men en speidergudstjeneste helgen før eller etter St. Georgsdagen kan være en fin anledning. Grupper og kretser har ofte lange tradisjoner for feiring av dagen og bruk gjerne merket St. Georg til inspirasjon.

Her finner du St. Georgsdagmerke og møteforslag i aktivitetsbanken og her kan du kjøpe aktivitetsmerke i Speiderbutikken.

Dragekjemperne

Du kan også kjøpe en komplett prosjektveiledning med pedagogisk materiell til trosopplæringstiltaket "Dragekjemperne". Tiltaket er rettet mot 9 og 10-åringer. Dragekjemperne er et ferdig opplegg knyttet til legenden om St. Georg (speidernes skytshelgen), og inneholder forslag til gudstjeneste, rollespill og ulike aktiviteter hvor trosopplæring og friluftsliv går hånd i hånd.

Toppillustrasjon: Helene Moe Slinning