Dette kurset er for rovere og ledere for ledere som er 17 år eller eldre. Del arrangementet med andre rovere og ledere du kjenner og dra på kurs sammen. 

Innhold på kurset

Dette friluftskurset passer for alle ledere som ønsker å bli bedre på å ta med speidere på tur. Vi vil være ute hele tiden og bevege oss til fots mellom 5 og 15 km hver dag i kupert skogsterreng. Du må regne med å bruke litt tid til forberedelser, og noe etterarbeid. Deltakerne blir delt inn i patruljer hvor de organiserer matlaging og fellesutstyr som telt og primus. Vi kommer til å være ute hele tiden og slå leir på et nytt sted hver dag. Det blir også tid til å nyte roen i skogen og flere hyggelige kaffepauser. 

Under kurset vil du blant annet bli kjent med nyttige verktøy og vist hvordan de kan anvendes i praksis. Du vil få konkrete tips som du kan ta med hjem til gruppa og få individuell oppfølging på områder du ønsker å bli bedre på. Det er rom for å senke skuldrene og takhøyde for å være nysgjerrig i møte med ny kunnskap og nye situasjoner. Dette kurset gir påfyll og inspirasjon!

​Temaene vi vil komme innom på kurset vil være

 • Planlegging
 • Orientering
 • Vandre- og gåteknikker
 • Leirområde
 • Bål
 • Naturkjennskap
 • Sikkerhet
 • Kristen fostring

Hensikten med kurset er å

 1. Gi ledere konkrete arbeidsverktøy for å gjennomføre turer på barmark som involverer speiderne og gir speiderne læring, utvikling og glede.
 2. Gi ledere personlige læringsopplevelser som gjør at de husker og tar i bruk kunnskapen.
 3. Fremme turglede.

Oppmøte og avreise

De vil bli ordnet henting på Oslo lufthavn Gardermoen torsdag kl. 18:00 for de som kommer med tog og fly. Andre kan komme seg til oppmøtestedet rundt kl. 18:30 med buss. Oppmøtested er Bekkevarvegen (Trugstadholtet), 2034 Holter. Kartreferanse: 112 700. Busstopp ”Bekkevar”. Buss 331 går dit fra Oslo Bussterminal. 

Avreisested er fra parkeringsplassen på Økrisletta. Økrivegen, 2032 Maura. Kartreferanse: 095 806. Det vil bli transport slik at vi er senest 15:00 på Oslo lufthavn Gardermoen på søndag for de som skal fly eller ta tog. Det er busstopp 2 km fra Økri hvor det går buss til Oslo Bussterminal.

Deltakeravgift og Frifondstøtte

Deltakeravgift er 1 000 kr per deltaker. Reise er ikke inkludert i prisen. Deltakeravgiften betales til 3000.16.88487. Merk innbetalingen med «navn» og «Turledelse Barmark». Hvis gruppa i etterkant av arrangementet søker Frifondstøtte, vil 50% av deltakeravgiften, og opptil 50% av reiseutgiftene, bli refundert. Husk å søke Frifondstøtte og reisestøtte innen 1.okt. 

Kontaktinformasjon

Ta kontakt med post@kmspeider.no hvis du har spørsmål om påmelding eller betaling. Informasjon om kursleder og instruktører kommer senere.