Dette kurset passer for rovere og ledere 17 år og eldre.

Kano er en typisk speideraktivitet og mange speidergrupper har kanopadling på semesterplanen. 

Visste du at de aller fleste padleulykker skyldes dårlig ledelse, dårlig organisering og/eller dårlig kommunikasjon?

Innhold på kurset
Turledelse kano er for alle som ønsker å lære mer om kanopadling og turledelse. Selv om dette er et svært praktisk kurs hvor du vil få tid til å øve teknikk, så er ikke dette først og fremst et teknikkurs. Dette er et ledelseskurs hvor vil lære å bruke verktøy som 3x3 Farvann og FLOTT TRAV K. Vi vil også dele konkrete tips til gøyale aktiviteter i, på og rundt kano tilpasset oppdagere, stifinnere og vandrer. Det vil være noe forarbeid og etterarbeid i forbindelse med kurset.

Hensikten med kurset er å

  1. Gi ledere konkrete arbeidsverktøy for å gjennomføre turer på en sikker og gøyal måte.
  2. Gi ledere personlige læringsopplevelser som gjør at de husker og tar i bruk kunnskapen.
  3. Forebygge ulykker og uønskede hendelser.
  4. Fremme kanoglede.

Av forkunnskaper kreves det at du er i stand til å svømme minst tjuefem meter med klær på, og at du kan sette opp telt og lage mat på primus eller bål. Deltakerne blir delt inn i patruljer hvor de organiserer matlaging og fellesutstyr som telt og primus. Kano, årer og flytevest blir utdelt ved kursstart. Vi kommer til å være ute hele tiden og slå leir på et nytt sted hver dag.

Instruktører:

  • ​Kursholder er Arnt Sørensen
  • Instruktører er (kommer snart)
     

Hvem passer kurset for?

Unn deg selv en flott tur med mye læring hvor du vil få mange fine naturopplevelser og få tips til hvordan du kan arrangere kanomøter- og turer med dine speidere. Dette kurset er nyttig for flere ledere i gruppa og både nye og erfarne padlere anbefales å delta. 

Turledelse Kano er for rovere og ledere 17 år og eldre. Det er totalt 14 plasser på kurset, så det er "første mann til mølla" for å få plass. 

Smittevern

Kurset vil ha de nødvendige smittevernstiltakene for at det skal være et trygt kurs. Om du er syk eller ikke føler deg bra skal du ikke møte på kurset, gi da straks beskjed til kursleder. Deltakerne vil ha tilgang til desinfiserende. Under kurset skal 1-metersregelen holdes og det vil det være god avstand mellom deltakerne ved overnatting og i delt kano. 

Sted

Selve kurset vil foregå på Andøya. Oppmøte for dem som kommer med fly er kl. 16:00 på Andøya lufthavn fredag, og avreise kl. 16:30 søndag på flyplassen. De som kommer direkte til oppmøtestedet kan møte med Bleiksvatnet. Ta kontakt med kursleder for veibeskrivelse. 

Vi oppfordrer alle til å reise så miljøvennlig som mulig. Bruk denne miljøkalkulatoren for å se og regne på hvordan tog, buss, bil og fly påvirker miljøet vårt.

Deltakeravgift

Kurset er gratis for medlemmer i Andøya KFUK-KFUM-speidere. Kurset er også åpent for rovere og ledere fra hele Norge. Hvis du ikke er medlem i Andøya er deltakeravgiften 1 200 kr. Reise til og fra Andøya er ikke inkludert. 

Husk å søke om Frifondstøtte i etterkant. Da vil gruppa få 50% av deltakeravgiften refundert i Frifondstøtte. Det kan også søkes om 50% reisestøtte. Frist for dette arrangementet er 25.november 2020. 

Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du, din foresatte eller din leder sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer og send inn søknad her.

Påmelding

Påmelding gjøres i HyperSys. Vent til din påmelding har blitt godkjent før du bestiller reise. Påmeldingsfrist 23.august. 

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om kurset kan du ta kontakt med kursleder Arnt Sørensen på telefon 943 67 379 eller e-post arntsoe2@online.no eller ansvarlig for ledertrening på forbundskontoret Elise Irene Kjelling på 406 08 566 eller elise@kmspeider.no

 

Toppbilde: Karoline O.A. Pettersen