Dette kurset passer for rovere og ledere 17 år og eldre.

Kano er en typisk speideraktivitet og mange speidergrupper har kanopadling på semesterplanen. 

Visste du at de aller fleste padleulykker skyldes dårlig ledelse, dårlig organisering og/eller dårlig kommunikasjon?

Turledelse kano er for alle som ønsker å lære mer om kanopadling og turledelse. Selv om dette er et svært praktisk kurs hvor du vil få tid til å øve teknikk, så er ikke dette først og fremst et teknikkurs. Dette er et ledelseskurs hvor vil lære å bruke verktøy som 3x3 Farvann og FLOTT TRAV K. Vi vil også dele konkrete tips til gøyale aktiviteter i, på og rundt kano tilpasset oppdagere, stifinnere og vandrer. Det vil være noe forarbeid og etterarbeid i forbindelse med kurset.

Hensikten med kurset er å:

  1. Gi ledere konkrete arbeidsverktøy for å gjennomføre turer på en sikker og gøyal måte.
  2. Gi ledere personlige læringsopplevelser som gjør at de husker og tar i bruk kunnskapen.
  3. Forebygge ulykker og uønskede hendelser.
  4. Fremme kanoglede.

Av forkunnskaper kreves det at du er i stand til å svømme minst tjuefem meter med klær på, og at du kan sette opp telt og lage mat på primus eller bål. Deltakerne blir delt inn i patruljer hvor de organiserer matlaging og fellesutstyr som telt og primus. Kano, årer og flytevest blir utdelt ved kursstart. Vi kommer til å være ute hele tiden og slå leir på et nytt sted hver dag.

Instruktører:

  • ​Informasjon om instruktører fra Bodin speidergruppe kommer senere

Unn deg selv en flott tur med mye læring hvor du vil få mange fine naturopplevelser og få tips til hvordan du kan arrangere kanomøter- og turer med dine speidere. Dette kurset er nyttig for flere ledere i gruppa og både nye og erfarne padlere anbefales å delta. 

Turledelse Kano er for rovere og ledere 17 år og eldre. Det er totalt 12 plasser på kurset, så det er "første mann til mølla" for å få plass. 

Sted

Selve kurset vil foregå på Vatnvatne på Tverlandet i Bodø kommune. Oppmøte er kl. 13:30 på Bodø lufthavn torsdag 8.august. Avreisested er fra Bodø luftshavn søndag 11.august kl. 14:00. 

Deltakerne blir møtt av kurslederne på flyplassen og vil bli fraktet til flyplassen igjen etter endt kurs. 

Vi oppfordrer alle til å reise så miljøvennlig som mulig. Bruk denne miljøkalkulatoren for å se og regne på hvordan tog, buss, bil og fly påvirker miljøet vårt.

Deltakeravgift

Deltakeravgift er 1 500 kr. Reise til og fra Bodø lufthavn er ikke inkludert. 

Husk å søke om Frifondstøtte i etterkant. Da vil gruppa få 50% av kursavgiften refundert i Frifondstøtte. Det kan også søkes om 50% reisestøtte. Frist for dette arrangementet er 25.november 2019. 

Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du, din foresatte eller din leder sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer og send inn søknad her.

 

Toppbilde: Karoline O.A. Pettersen