Dette lederkurset passer for rovere og ledere 17 år og eldre.

Kano er en typisk speideraktivitet og mange speidergrupper har kanopadling på semesterplanen. 

Visste du at de aller fleste padleulykker skyldes dårlig ledelse, dårlig organisering og/eller dårlig kommunikasjon?

Turledelse kano er for alle som ønsker å lære mer om kanopadling og turledelse. Selv om dette er et svært praktisk kurs hvor du vil få tid til å øve teknikk, så er ikke dette først og fremst et teknikkurs. Dette er et ledelseskurs hvor vil lære å bruke verktøy som 3x3 Farvann og FLOTT TRAV K. Vi vil også dele konkrete tips til gøyale aktiviteter i, på og rundt kano tilpasset oppdagere, stifinnere og vandrer. Det vil være noe forarbeid og etterarbeid i forbindelse med kurset.

Meld deg på her

Hensikten med kurset er å:

  1. Gi ledere konkrete arbeidsverktøy for å gjennomføre turer på en sikker og gøyal måte.
  2. Gi ledere personlige læringsopplevelser som gjør at de husker og tar i bruk kunnskapen.
  3. Forebygge ulykker og uønskede hendelser.
  4. Fremme kanoglede.

Av forkunnskaper kreves det at du er i stand til å svømme minst tjuefem meter med klær på, og at du kan sette opp telt og lage mat på primus eller bål. Deltakerne blir delt inn i patruljer hvor de organiserer matlaging og fellesutstyr som telt og primus. Kano, årer og flytevest blir utdelt ved kursstart. Vi kommer til å være ute hele tiden og slå leir på et nytt sted hver dag. Det er totalt 14 plasser på kurset, så det er "førstemann til mølla" for å få plass. 

Hvem passer kurset for?
Turledelse Kano er for rovere og ledere 17 år og eldre. Unn deg selv en flott tur med mye læring hvor du vil få mange fine naturopplevelser og få tips til hvordan du kan arrangere kanomøter- og turer med dine speidere. Dette kurset er nyttig for mange og både nye og erfarne padlere anbefales å delta. 

Sted
Selve kurset vil foregå på Fjorda i Gran kommune. Oppmøte  på Fjorda kl. 18:00 fredag 19.august. Det vil være mulig å bli hentet på Oslo flyplass Gardermoen.  Derfra er det ca. 1,5-2 timer kjøring til Fjorda. Meld ifra om dette i påmeldingen. 

Vi oppfordrer alle til å reise så miljøvennlig som mulig. Bruk denne miljøkalkulatoren for å se og regne på hvordan tog, buss, bil og fly påvirker miljøet vårt.

Instruktører:

  • Tor Asbjørn Bjørnstad
  • Cecilie Fongen Bjørnstad 

Toppbilde: Karoline O.A. Pettersen