Verdensdagen for psykisk helse begynte i 1992 da World Federation for Mental Health (WFMH) satte 10. oktober som dato for å fremme økt bevissthet om psykisk helse i hele verden. Psykisk helse og lidelser er fortsatt tabu i mange land.

Les mer om Verdensdagen for psykisk helse her.

Årets tema 2020: Spør mer! 

Det å vise interesse for et annet menneske er å gi de positiv oppmerksomhet. Det kan du gjøre overfor venner og familie, kollegaer, naboer, til og med overfor tilfeldige medpassasjerer på bussen. De fleste av oss setter pris på å bli spurt om hvem vi er, hvordan vi har det, og hva vi liker å drive med. Noen ganger trenger og ønsker vi mer oppmerksomhet. Ved å vise interesse og vennlig nysgjerrighet overfor andre, vil du bidra til at personen blir sett.

La oss bli flinkere til å spørre hverandre: Blir du med ut på tur?

Støtte til å arrangere Turmat fra hele verden

Norsk Friluftslivs prosjekt Turmat fra hele verden ønsker å tilby økonomisk støtte til de som ønsker å markere Verdensdagen for psykisk helse, ved å arrangere en tur med internasjonal mat. 
Deres gruppe kan søke om støtte inntil kr 3 000,-. Søknadskjema åpner 1.juni. 

Les mer om støtteordningen og kriterier for å søke støtte her.

Markering av Verdensdagen for psykisk helse

Ønsker dere å lage en markering i sammenheng med Verdensdagen for psykisk helse? Under følger en liste med forslag til markeringer; 

Flere idéer til markeringer finner dere her.

Her kan dere registere deres markering, og bestille gratis matriell