Arrangørene forventer opp mot 50.000 speidere, rovere og ledere fra hele verden når den 24. World Scout Jamboree arrangeres. Men jamboreeopplevelsen er ikke bare en tur til Amerika. Det er opplevelsen av å være en del av en stor tropp som i løpet av et års tid skal lære hverandre å kjenne og gjøre masse forberedelser før alt ender med reisen til Amerika. Vi gleder oss til mye god speiding – og til å skape opplevelser for livet!

Alle som skal være med på jamboreen må søke. Det holder ikke å melde seg på, slik du kanskje er vant til fra landsleirer og andre leirer. Grunnen er at alle må oppfylle noen kriterier som er satt, og det er heller ikke slik at alle som søker er garantert plass. Hvis det er mange flere som søker enn det er tropper til, så vil de første som søker i stor grad bli prioritert.


Søknadsfristen var 1. november 2017, men det kan fortsatt være mulig å komme med som speider i den norske kontingenten. Vi har opprettet en venteliste, og dersom det er speidere som har blitt tilbudt plass som trekker sin søknad, vil en fra ventelisten bli tilbudt denne plassen. Dersom det er så mange på ventelisten at det er mange nok til å etablere en ekstra tropp, er dette også noe som kontingentledelsen vil vurdere å gjøre. Målet er hele tiden at flest mulig skal få muligheten til å oppleve jamboreen. Skjema for å komme på ventelista finner du her

Les mer om Jamboreen http://www.jamboree2019.no.

Toppbilde: Anders Nielsen