Hva er JOTA-JOTI?

JOTA-JOTI, eller Jamboree On The Air og Jamboree On The Internet, er verdens største speiderarrangement, som hvert år samler mer enn 1,5 millioner speidere fra hele verden. Målet med arrangementet er å kommunisere og bli kjent med speidere, enten over amatørradio (JOTA) eller internett (JOTI). Klarer man å kommunisere med speidere fra andre land, er det ekstra spennende!

Det er verdensorganisasjonen WOSM som arrangerer JOTA-JOTI. De har laget en portal med mange spennende oppgaver som kan gjennomgøres i løpet av JOTA-JOTI-helgen, og de sender liveshow på YouTube og sosiale medier der de snakker med speidere fra hele verden. Sjekk ut JOTA-JOTI-portalen til WOSM.

Hvordan kan du engasjere deg?

Vi søker etter deg som brenner for radiospeiding og/eller e-speiding og har lyst til å ta JOTA-JOTI i Norge til nye høyder!

I Norge er det JOTA-JOTI-komiteen, som er oppnevnt av Speiderne i Norget, som organiserer JOTA-JOTI. Som medlem i JOTA-JOTI-komiteen vil du sammen med tre andre engasjerte frivillige fra begge speiderforbund ha ansvaret for å koordinere JOTA-JOTI i Norge. Ettersom JOTA-JOTI arrangeres i oktober, blir mesteparten av arbeidet og møtene rundt denne tiden. Det blir derimot også andre planleggingsmøter og noe arbeid utover året, avhengig av hvilke oppgaver du får ansvar for. Medlemmer i JOTA-JOTI-komiteen velges for to år av gangen.

I 2023 vil komiteen starte arbeidet med prosjektet "JOTA-JOTI inn i fremtiden", der vi skal finne nye og bedre måter for å rekruttere speidere til radio- og internettspeiding, utvikle nye og spennende aktiviteter for speidere og forenkle planlegging og gjennomføring av JOTA-JOTI for arrangører. I 2023 har Norge dessuten ansvar for å lage den nordiske samarbeidsoppgaven "Nordic Puzzle", så komiteen vil bruke noe tid til å planlegge dette også.

Slik blir du med:

Høres dette ut som noe for deg? Send en kort søknad til monika@kmspeider.no som inneholder:

• Navn
  • Alder
  • Speidergruppe
  • Litt om din motivasjon for å sitte i komiteen

Har du noen spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt!