Google har gitt oss en god mulighet til å enkelt finne frem i gatene. Sammen med Norges speiderforbund samarbeider vi med Google Norge om å kartlegge stier i Norge med 360-graderskamera.

Du finner skjema og alle dokumentene for fremgangsmåte og kontakt med lokal presse nederst på siden.

Hvordan ta bilder, lagre og dele turen

Her finner du informasjonen om hvordan du kan legge ut turen på Google Street View og sende turen inn til speiderstier.no. Turen kan du sende inn ved å bruke dette skjemaet.

 

I 2016 startet de svenske speiderne med å ta opp stier rundt om i Sverige. Nå skal speiderne i Norge gjøre det samme – alle de flotte speiderstiene og veiene vi bruker i naturen skal vi nå kunne dele med verden gjennom Google! Du og din patrulje kan låne et lite 360-kamera og dele deres favoritturer på kartløsningen Google Street View. Stiene legges også ut på vår egen side speiderstier.no

Med 360-graderskameraet kan dere ta opp turen til favorittovernattingsplassen, vannet dere alltid bader i eller alle andre steder i naturen rundt dere. Når andre speidere legger ut sin tur, får dere også muligheten til å følge turen deres virtuelt og prøve en ny sti anbefalt av andre speidere! 

Ta speidersti-merket

Hvis du og din patrulje deltar på Speiderstier og tar opp deres favorittur får dere et eget speiderstimerke. I tillegg er det et valgfritt merkekrav for flere av våre merker, blant annet fotomerket og haikemerket for vandrerne.  

360-graderskamera

Inviter med en journalist på tur

Har dere en lokalavis i nærområdet? Ta med en journalist på tur og vis hvordan dere lagrer turen virtuelt og deler den med hele verden. Last ned en lokal pressemelding her og informasjon om budskapet her. 

 

Miniatyrfoto: Carsten Pedersen