Kursholderkurs

Dette kurset er for fremtidige kursledere/stab på kurs på krets- eller nasjonalt nivå. Kursholderkurs er for eksisterende og fremtidige kursledere som bør ha erfaring med å ha deltatt i en kursstab tidligere. Kursholderne skal få arbeidsverktøy og god veiledning som gjør at planlegging og gjennomføringen av kursene blir bedre.

Dato: 24.–26. januar 2020 
Sted: Forbundskontoret, Oslo. 
Hvem: Kurset er beregnet for dem som kan være instruktør eller kursleder på krets- eller nasjonalt nivå innen et år etter kurset. Det kan være nasjonale kurs som Norsk Roland, KILT eller kretskurs som patruljeførerkurs.

Kretsleirkurs 

Sommeren 2020 skal alle kretsene våre ha kretsleir. Dette arrangeres hvert fjerde år og er noe mange speidere og ledere gleder seg veldig til! Å arrangere leir krever mye planlegging og mange dyktige frivillige. Denne helga arrangerer vi derfor kretsleirkurs for alle ressurspersoner som er involvert i arbeidet med kretsleir. Her vil dere få tips, dele erfaringer og tid til å jobbe med egen kretsleir. 

Dato: 31. januar – 2. februar 2020 
Sted: Scandic hotel, Gardermoen 
Hvem: Dette kurset er for de som skal arrangere eller være stab på kretsleir sommeren 2020.

Roverkongress 

Roverkongress er en sosial møteplass for rovere i alle aldre fra hele Norge. Noe av programmet er blant annet festmiddag, gudstjeneste og andre artige og sosiale aktiviteter. Med andre ord, mye mer enn bare "speiderpolitikk"!

Dato: 7.–9. februar 2020 
Sted: Dvergsnes skole, Kristiansand 
Hvem: Alle godkjente rovere (som har betalt medlemskontingent og er i roveralder (født i 2003 t.o.m 25 år) i KFUK-KFUM-speiderne har møte-, tale-, forslags-, og stemmerett på rovertinget. Roveraspiranter (født i 2004) kan delta som observatører. 

Verdenstenkedagen 

Verdenstenkedagen har blitt markert siden 1926 og er en dag hvor internasjonalt vennskap står sentralt i en markering som setter fokus på unge mennesker verden over. Bli med å feire internasjonalt vennskap, lære om WAGGGS og skap en positiv forskjell! Her finner du aktivitetsopplegget for 2020.

Dato: 22. februar 2020 
Sted: Markeres lokalt. 

Lederkursbonanza 

Velkommen til en helg der du kan velge mellom mange ulike kurs! Ta med med deg ledergruppa til Nordtangen denne helga for kurs i førstehjelp, andakt, speiderprogram i praksis og barn med spesielle behov. Kurset er for rovere og ledere.

Dato: 27.–29. mars 2020 
Sted: Nordtangen, Gran på Hadeland 
Hvem: For rovere og ledere. Det er maks 40 plasser på dette kurset, så meld deg på i god tid for å sikre deg en plass. 

Bli med som IST på Europajamboree 2020

Den norske kontingenten for Europa Jamboreen i Polen 2020 søker flere deltakere til internasjonalt serviceteam (IST). Som en del av IST er man med på å løse oppgaver for jamboreen i et internasjonalt fellesskap for å skape en god speideropplevelse. Dette er en god måte å skaffe erfaring i organisering av internasjonale speiderarrangementer og å møte andre speidere fra hele verden. Bli med og opplev styrken i det europeiske speiderfellesskapet!

Alder: 18 år og eldre
Sted: Polen 
Søknadsfrist: 14. desember 
Pris: 10 500,–