Landsleir er KFUK-KFUM-speidernes største og viktigste arrangement. Landsstyret har oppnevnt Johan Andreas Håland Thorkaas (28 år) fra Rogaland krets som leirsjef og Wenche Orrebakken (41 år) fra Bjørgvin krets som viseleirsjef. Sammen skal de lede hovedkomiteen og arbeidet med planlegging av landsleiren i 2022. 

Både Johan Andreas og Wenche har lang fartstid i organisasjonen og har begge vært med som ledere lenge. Johan Andreas er allerede i full gang med å planlegge Rogaland og Haugaland sin kretsleir til sommeren, men gleder seg til å starte arbeidet med landsleiren i 2022. 
– Vi skal lage en leir med fokus på det grunnleggende i speideren: patruljesystemet, samhold og ungt lederskap – voksent nærvær, forteller Johan Andreas. 
De er opptatt av å lage en leir hvor alle har det bra: – Vi skal lage en leir hvor alle har det gøy, enten du er deltaker, leder eller stab. 

Unge krefter inn i planleggingen

Leirledelsen er samstemte om at de ønsker å få med seg unge krefter inn i planleggingen og gjennomføringen av leiren: 
– Å få inn unge leiarar i staben er viktig, det er eit mål at vi skal ha fleire unge voksne inn i leirledelsen. Vi har eit ønske om å ha ein mentorpatrulje som består av erfarne speidarar som får som oppgåve å veilede og videreføre sin kunnskap uten at de skal gjøre all jobben. Ein slik kunnskapsoverføring er essensiell for at vi som organisasjon kan utvikle oss og stadig bli bedre, forteller Wenche. 

Johan Andreas understreker at det skal være plass til alle i landsleirorganisasjonen, men håper at noen kan utfordres til å prøve noe nytt: – Vi trenger en flott stab for å lage leir, og den vil vi søke etter i fra hele landet. Når vi ser litt i listene så ser vi at mange har hatt samme oppgave på mange krets og landslerier etter hverandre. Det er kjekt for det bygger kompetanse hos den og de, men kanskje det er på tide å prøve noe nytt? Kanskje et det er nytt område på leiren som en vil være med på, eller så kan en bidra som mentor for noen nye?

– Kjekkeste tre ukene i mitt liv! 

Selv har de mange gode minner fra landsleir og har begge vært med i stab tidligere. Johan Andreas var med i teknisk etat på landsleir i Asker og husker godt humoren, innsatsen og samholdet hos maur, stabsmedlemmer og etatslederen: 
– Det må ha vært de kjekkeste tre ukene av mitt liv, konstaterer han. 
Wenche hadde ansvar for patruljeførerprogrammet på Futura og husker spesielt stemningen på den første peff-kroa da rovere fra Sunnmøre drog i gang: – Dei hadde forberedt seg godt og gjennomførte til terningkast 6 sjølv om dei gjorde nokre justeringar i siste liten. 

Følg med på kmspeider.no 

I løpet av våren starter jakten på hovedkomiteen til landsleiren, så følg med på kmspeider.no/ledigeverv for å se mulighetene for å for å bli med i landsleirorganisasjonen. Har du tanker om hvordan du har lyst til å bidra inn i landsleirorganisasjonen kan du melde din interesse her

Vi kan røpe av landsleiren i 2022 blir på et fantastisk sted i Rogaland og gleder oss til å offentliggjøre sted så fort formalitetene er på plass!