Sommeren 2024 arrangerer Speiderne i Norge det internasjonale arrangementet Roverway 2024. Roverway er et av de største og mest populære arrangementet for speidere mellom 16 og 22 år i Europa med mellom 4 000 og 5 000 deltakere. Roverway er organisert som et prosjekt med egen komité av frivillige, ledet av leirsjefen. Prosjektkoordinatorene vil ha en sentral rolle i planlegging, markedsføring og koordinering av Roverway. Vi søker etter deg som vil gi unge gode mestrings- og fellesskapsopplevelser, og lover deg en engasjerende jobb med mening, og mulighet til å gjøre en forskjell for andre.

Vi søker etter en person med kommunikasjon- og markedsføringsbakgrunn og en med erfaring fra store arrangementer og prosjekter. Det vil være rom for tilpasninger etter søkernes kvalifikasjoner.

Arbeidsoppgaver fordelt på to stillinger

• Ha en sentral rolle i planlegging og koordinering av Roverway.
  • Kontakt og bestillinger med eksterne aktører, speidergrupper og kommunene.
  • Være bindeledd mellom administrasjonene, prosjektorganisasjonen og de internasjonale speiderorganisasjonene, WOSM og WAGGGS.
  • Samarbeide med, og bistå, frivillige i leirledelsen og komiteer.
  • Lage innhold for ulike kanaler (for eksempel Facebook, Instagram og nettsider).
  • Markedsføre både nasjonalt og internasjonalt på ulike språk.
  • Økonomioppfølging.
  • Søknader og rapportering til ulike støtteordninger.

Vi søker deg som har

• Erfaring fra planlegging og ledelse av større arrangementer og prosjekter og/eller erfaring med kommunikasjonsarbeid, som sosiale medier og informasjonsformidling.
  • Kunnskap og ferdigheter innen ett eller flere av følgende områder: kommunikasjon/markedsføring, økonomi, administrasjon eller logistikk.
  • Erfaring med prosjektregnskap og økonomistyring, og gjerne søknads- og rapportskriving.
  • Evne til å arbeide målrettet og systematisk, og holde oversikt og frister i komplekse prosjekter.
  • Erfaring fra frivillige organisasjoner og god til å inspirere og få fram det beste i frivillige.
    Gode samarbeidsevner, men kan også arbeide selvstendig.
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne, både norsk, engelsk og gjerne fransk.
  • Høyere utdanning.

Dette er to 100 % prosjektstillinger, med oppstart oktober 2022, eller etter nærmere avtale. Stillingene rapporterer til leirsjefen og generalsekretær, og er en del av program- og organisasjonsutviklingsteamet eller kommunikasjons- og markedsføringsteamet. Noe kvelds- og helgearbeid må regnes med.

• Faglige utfordringer og varierte arbeidsoppgaver.
  • Fleksibel arbeidstid.
  • Delvis bruk av hjemmekontor etter avtale.
  • Lønn etter avtale, god forsikring- og pensjonsordning, telefon- og treningsgodtgjørelse, fem uker ferie, og fri i romjul og påske.
  • Vi er 12 ansatte på forbundskontoret og holder til sentralt i Oslo sentrum tilrettelagt for sykling. I trivelige lokaler i KFUM-bygget i Oslo med egen kantineordning.

Henvendelser om stillingene kan gjøres til leirsjef Simmen Karoliussen på tlf. 403 16 231, eller teamleder for program- og organisasjonsutvikling Elise Kjelling på tlf. 406 08 566.

Søknad med CV sendes innen 21. august til soknad@kmspeider.no.

I KFUK-KFUM-speiderne er det krav om politiattest for frivillige og ansatte. Dette er et viktig tiltak for at speideren skal være et trygt sted for alle.

Roverway 2024 sitt slagord er “North of the Ordinary”. Det innebærer at vi skal drive speiding i Nord Europa helt utenom det vanlige! På Roverway 2024 skal det være fokus på å skape samhold, gode ledere og å bruke naturen til å styrke speidernes psykiske og fysiske helse. Mangfold, inkludering og miljø/bærekraft vil også være viktige temaer i arbeidet med Roverway. Her kan du lese mer om Roverway.

Arrangør av Roverway 2024 er Speiderne i Norge som består av Norges KFUK-KFUM-speidere og Norges speiderforbund. De internasjonale speiderbevegelsene WOSM og WAGGGS er ansvarlig for leiren som Norge er vertskap for. KFUK-KFUM-speiderne og Norges speiderforbund har til sammen 27 000 medlemmer i hele Norge. Med speidergrupper fordelt fra Lindesnes i sør til Svalbard i nord. KFUK-KFUM-speiderne har sekretariatet for Roverway 2024 og prosjektkoordinatorene vil derfor bli ansatt i KFUK-KFUM-speiderne. Les mer om KFUK-KFUM-speiderne her.