Hva er JOTA-JOTI?

JOTA-JOTI, eller Jamboree On The Air og Jamboree On The Internet, er verdens største speiderarrangement, som hvert år samler mer enn 1,5 millioner speidere fra hele verden. Målet med arrangementet er å kommunisere og bli kjent med speidere, enten over amatørradio (JOTA) eller internett (JOTI). Klarer man å kommunisere med speidere fra andre land, er det ekstra spennende!

Det er verdensorganisasjonen WOSM som arrangerer JOTA-JOTI. De har laget en portal med mange spennende oppgaver som kan gjennomgøres i løpet av JOTA-JOTI-helgen, og de sender liveshow på YouTube og sosiale medier der de snakker med speidere fra hele verden. Sjekk ut JOTA-JOTI-portalen til WOSM.

Hvordan kan du engasjere deg?

Vi søker nå etter deg som brenner for radiospeiding og/eller e-speiding og har lyst til å ta JOTA-JOTI i Norge til nye høyder!

I Norge er det JOTA-JOTI-komiteen, som er oppnevnt av Speidernes fellesorganisasjon, som organiserer JOTA-JOTI. Som medlem i JOTA-JOTI-komiteen vil du sammen med tre andre engasjerte frivillige fra begge speiderforbund ha ansvaret for å koordinere JOTA-JOTI i Norge, drifte nettsiden jotajoti.no og tenke ut nye måter JOTA-JOTI kan nå ut til enda flere speidere på. Medlemmer i JOTA-JOTI-komiteen velges for to år av gangen.

Ettersom JOTA-JOTI arrangeres i oktober, blir mesteparten av arbeidet og møtene rundt denne tiden. Det blir derimot også andre planleggingsmøter og noe arbeid utover året, avhengig av hvilke oppgaver du har ansvar for.

Slik blir du med:

Høres dette ut som noe for deg? Send en søknad til monika@kmspeider.no snarest! Søknaden skal inneholde:

• Navn
  • Alder
  • Speidergruppe
  • Litt om din motivasjon for å sitte i komiteen

Har du noen spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt!