Sommeren 2024 arrangerer KFUK-KFUM-speiderne og Norges speiderforbund Roverway 2024. En leir laget av rovere for rovere! Roverway er for speidere (rovere) mellom 16 og 22 år. Her blir deltakerne kjent med mange andre kulturer gjennom flere tusen andre rovere fra Europa.  

Foreløpig tidspunkt for Roverway er fra 22. juli til 1. august 2024. 

De første dagene på Roverway 2024 får roverne muligheten til å utforske en rute («path») sammen med andre rovere fra flere land. Deltakerne kan velge blant en rekke ulike ruter rundt i Norge, med forskjellige temaer, slik at alle skal få så gode og unike opplevelser som mulig, og bli kjent med norsk natur og kultur. Etter fem dager langs de ulike rutene samles alle til felles hovedleir i Stavanger-området.

Roverway har tidligere vært arrangert i blant annet Finland, Island, Italia, Portugal, Frankrike og Nederland. Roverway er et av de største og mest populære roverarrangementene i Europa med mellom 4000 og 5000 deltakere. Her kan du lese mer om Roverway.

Hvem søker vi?  

Hovedkomiteen er nå satt og vi søker nå deg som har lyst til å være med som stab på Roverway. Søkeren må kunne identifisere seg med speiderens verdigrunnlag. For at speideren skal være trygg for alle krever vi politiattest for alle som er stab. Les mer om hvordan du søker om politiattest her. Vi tilbyr en helt unik mulighet som vil gi deg erfaringer du vil ha nytte av resten av livet. Vi oppfordrer også ledere over 26 år til å søke.

Hva gjør man som stab?

Det vil være mange ulike roller som stab på Roverway. Her er noe av det staben vil gjøre. 

  • Intendantur (mat på leir)

  • Økonomi og økonomikontroll

  • HMS og beredskap

  • Teknisk og logistikk

  • Kommunikasjon

  • Administrasjon

  • Rutene (paths)

  • Program

Les mer utfyllende om alle rollene under.

Hva får du av støtte? 

Å arrangere Roverway er et stort dugnadsarbeid så vi trenger mange frivillige i staben. Å være stab på Roverway starter fra høsten 2022 og vil gå ut året 2024, og du må delta på noen møter og stabssamlinger i perioden.

Du vil jobbe i et team og ha god oppfølging av en leder. I tillegg til dette vil stab og hovedkomiteen få støtte fra forbundskontorene. Det vil i løpet av planleggingsperioden ansettes prosjektkoordinator(er) for leiren som vil være en viktig støtte i planleggingen og gjennomføringen av leiren. 

Slik søker du

Meld interesse som stab

Spørsmål? 

Ta kontakt med leirsjef Simmen Karoliussen på roverway@kmspeider.no