Åpning
Åpningsseremoni, navneopprop,
Tema for møtet: Hjemmelagde såpebobler
Lese fra:

 


 

Aktivitet 
Dette er en fin aktivitet om man ønsker å gjøre noe lett og morsomt. Del speiderne opp i grupper på antall baljer du har. La speiderne ta del i blandingen av vannet.

Oppskrift på sopeboblevann:
1 dl Zalo
3 2/4 dl kaldt vann
10 dråper glycerin (kjøpes på apotek)
1 ts sukker

Det er viktig å få en seig masse. Prøv deg gjerne litt frem. Føler du at boblene sprekker fort kan du tilsette litt mer glycerin eller sukker. Det er viktig at ringen du skal lage boblene med er veldig stiv. Gjerne en tykk ståltråd eller en kleshenger som du bøyer til en ring. Du kan bruke litt tykt tau, men det krever litt teknikk. 

Hvis dere ønsker farger på boblene kan dere bruke kakefarger (ikke de konditorfarge). Kjøpes i kakebutikk eller på panduro.
PS: pass på biler og annet i nærheten.

Hvis det er mange speidere kan du doble opp oppskriften i antall ganger du ønsker, men det anbefales og heller ta flere baljer.
Bruk baljer som er lave og store. Jo større ring av ståltråd , jo større bobler får man. 

La speideren på tur få lage så store og lange bobler som mulig. Ta gjerne bilder (om det er avklart med foreldrene i forkant), det erkjempefine bilder å vise frem.

Utstyr: innholdet i såpeboblene, stiv ståltråd, baljer, farge

 


 

Lek
Haien kommer
En speider er hai og står på et avgrenset område i midten av "havet". De andre speiderne deles opp i fiskeslag og står i hvert sitt hjørne. Lederen sier hvilke fisker som skal ut og svømme. Disse skal da sirkle rundt haien. Lederen roper plutselig "haien kommer" og da skal haien ta så mange fisker han kan mens fiskene rømmer tilbake til sitt hjørne.

eller

Lek alle mine duer.
En speider er rev og står på midten av banen (banen blir så stor/liten som dere lager den). En speider er due mor/-far. Resten av speiderne er duebarn. Due mor/-far står på den ene siden mens due barna står på den andre. 
Due mor/-far roper: alle mine duer kom hjem.
Due barn: vi tør ikke for reven tar oss.
Due mor/-far: kom allikevel. 
Due barn løper over til due mor/-far og prøver å unngå å bli tatt av reven. Blir man tatt er man rev og skal ta de andre.

 


 

Avslutning
Oppsummering av møtet
Speiderbønnen