Emne fra Speiderstigen som man jobber emd på dette møtet:

• Har en oppdager erfart gjennom lek og lagkonkurranser å tape og vinne, vente på tur og opptre rettferdig.

Merkekrav som tas på dette møtet:
Kroppen og bevegelse merket:

1. Vite navn på de forskjellige kroppsdelene (fot, tær, legg, lår, ben, hånd, fingre, underarm, overarm, mage, brystkasse, rygg, nakke, hode).
  2. Vite hva musklene gjør og hvilken funksjon musklene har i kroppen.
  3. Være med på en hinderløype eller en lek hvor man må bruke hele kroppen.
  4. Være med på å lage et sunt måltid og lære hvorfor kroppen trenger sunn mat.

I tillegg må man velge 1 av disse kravene:

• Leke doktorsisten.
  • Tegne et menneske med flest mulig kroppsdeler.
  • Være med på en stafett hvor man må krype, løpe, hinke og hoppe.
  • Lag en sunn drikk, f. eks. smoothie eller furunålste.
  • Lær en sang om kroppen.

Åpning
Navneopprop
Tema for møtet; lære om kroppen og hvordan vi kan beveger og hvorfor det er viktig.
Lese: Legemet og lemmene, s 38, Aktive barn-levendeforkynnelse

Utstyr: Alrive barn - levende forkynnelse

Aktivitet 1
Gjennomgå hva de forskjellige kroppsdelene heter.
Synge Hode-skulder-kne og tå, eller Jeg har to øyne..
Vite hva en muskel er og hvilken funksjon den har i kroppen.

Aktivitet 2
Være med på hinderløype eller lek. Ledene har laget noen hindere og oppdagerne kan være med å lage noen hindere. Gå gjennom løypa sammen med oppdagerne og vis hva de skal gjøre. Del opp i lag som skal samarbeide. Ha gjerne hindere hvor de skal balansere, bruke armer (gå armgang eller leke trillebår) krype, åle, hoppe, hinke.

Utstyr: Tau

Aktivitet 3
Lage et sunt måltid: F.eks Taco eller grønnsaksuppe. Speiderne hjelper til med å dele opp grønnsaker. Kan evt bruke pølser istedenfor kjøttdeig til steking, eller droppe kjøtt og lage Vegetartaco som går raskere. Lager man suppe, bør denne lages før hinderløypa og kokes mens man har hinderløype. Kan evt lage smoothie til drikke.

Utstyr: Diverse grønnsaker evt. blender, frukt, bær, jucie & yoghurt

Lek
Doktorsisten
Akkurat som vanlig sisten, men nå skal speideren som «får» sisten holde sin ene hånd på det stedet han ble slått, helt til han har greid å gi sisten til en annen. Blir det veldig vanskelig å løpe – kanskje fordi han må holde seg på ankelen e.l. kan den som har sisten bestemme at de andre også må holde hånden på sin ankel når de løper. Kan være lurt å avgrens området man kan løpe rundt på da det kan være vanskelig å bevege seg fort og langt.

Stiv heks:
Denne leken kan mange være med på. En eller flere speidere er heks og løper etter de andre. Heksa tar på en annen og roper "tatt". Den som blir tatt må stå og vente på at noen kommer og befrir han eller henne. Det kan gjøres ved å ta på skulderen og rope "fri". Man kan også legge inn at de skal si navnet på den kroppsdelen de tar på (skulder, arm, hånd, rygg)

Krabbefotball:
Spiller football men man krabber I steden for å løpe. Hender og føtter kan brukes. Banen må ikke være så stor og målet bør være ganske lite.

Gjemsel:
Gjemsel kan lekes på forskjellige måter. Det må være minst to personer. En person blir valgt til å være den som står, mens de andre løper og gjemmer seg. Når den som står har telt til et avtalt tall, f.eks. 100, kan han / hun åpne øynene og begynne å lete etter de andre. Som en variasjon kan man bestemme at man må finne de den som har gjemt seg innen et gitt tidsrom, eller man kan si «Gi et lite pip!» og den/de som har gjemt seg må da gi et lite «pip».

Skulptur
Speiderne lager en skulptur med hverandre, helst flere på hvert lag.  Speiderne bestemmer selv hva de vil lage eller de får en oppgave å lage noe, f.eks hest og rytter, bro, forskjellige dyr osv.

Avslutning
Repetere kroppsdeler og musklenes funksjon og hvorfor det er viktig å spise sunn mat
Evt dele ut Kroppen og bevegelse merket
Avslutte med Speiderbønnen